UPDATE Cod galben de burniţă pentru judeţele Dâmboviţa şi Prahova. Minus 10 grade, cea mai scăzută temperatură din această dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare de Cod galben de burniţă valabilă pentru două judeţe din ţară. Specialiştii au mai anunţat că, în această dimineaţă, cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 10 grade Celsius, s-a înregistrat în două localităţi din estul Transilvaniei.

UPDATE Până la ora 20.00, judeţele Dâmboviţa şi Prahova se află sub Cod galben de burniţă ce depune polei.

UPDATE O avertizare de Cod galben de burniţă ce depune polei, valabilă până la ora 13.00, a fost emisă pentru judeţele Ilfov, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. 

Mai mult, ANM a emis o avertizare de Cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 13.00, pentru judeţele Alba şi Sibiu, inclusiv pentru drumurile naţionale şi europene. Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Potrivit specialiştilor, jumătatea sudică a judeţului Vâlcea şi jumătatea de nord a judeţului Olt (inclusiv municipiile Drăgăşani şi Slatina) se află, până la ora 12.00, sub Cod galben de ploaie slabă care va duce la depunere de polei.

De asemenea, până la ora 11.00, judeţele Satu Mare şi Sibiu, inclusiv drumurile europene şi naţionale aferente se află sub Cod galben de ceaţă. Specialiştii au anunţat că vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

-10 grade Celsius în Miercurea Ciuc şi Topliţa

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de -10 grade Celsius, s-a înregistrat dimineaţă, la Miercurea Ciuc şi la Topliţa, în judeţul Harghita. 

Meteorologii au precizat că temperatura a coborât continuu, cu câte un grad Celsius, încă din cursul serii de marţi, până miercuri la ora 6.30, când la staţia meteo de la Topliţa a fost măsurată valoarea termică de minus 10 grade Celsius, care s-a menţionut timp de o oră. Aceeaşi temperatură s-a înregistrat şi în municipiul reşedinţă al judeţului, Miercurea Ciuc, la ora 7.30.

Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a precizat că această valoare termică este cea mai scăzută din ţară, în acest sezon, exceptând zonele înalte, nelocuite. 

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în data de 5 noiembrie 2013, în aceeaşi localitate. 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO În următoarele două săptămâni, vremea se răceşte. Minimele coboară sub zero grade în întreaga ţară

Vremea va continua să se răcească din ce în ce mai mult în următoarele două săptămâni, în timp ce mediile nocturne se vor situa sub zero grade Celsius în toate regiunile ţării, anunţă meteorologii. Precipitaţiile vor fi mixte şi sub formă de ninsoare, mai spun specialiştii.

METEO Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Ce temperaturi ne aşteaptă de Crăciun şi de Revelion

Ne aşteaptă o iarnă blândă, asta pentru că regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele trei luni este unul apropiat de normele climatologice multianuale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite