Mircea Geoană: Putin are un plan mai vechi militarist de a brusca ordinea prin forţă militară şi dezinformare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto Inquam Photos / George Calin
foto Inquam Photos / George Calin

Mircea Geoană a discutat despre ceea ce se întâmplă în aceste momente pe teritoriul Ucrainei şi a precizat că Putin are un plan mai vechi militarist de a brusca ordinea prin forţă militară şi dezinformare.

Generalul adjunct al NATO a spus că statele NATO trebuie să continue susţinerea Ucrainei, relatează Digi24.

„Din păcate, ceea ce credeam că nu se va mai întâmpla vreodată pe continentul nostru a devenit realitate. Răul pare să intre în prim-plan şi din păcate produce atât de multe victime în Ucraina, distrugeri, familii dezrădăcinate care trebuie să-şi găsească adăpostul în ale ţări”, a declarat Mircea Geoană la Digi24. 

Mircea Geoană a mai precizat că mişcările militare desfăşurate de Rusia în ultimii ani arată faptul că Putin are un plan mai vechi militarist de a brusca ordinea prin măsuri de dezinformare, forţă militară dar şi atacuri cibernetice. 

„Nu avem informaţii sau indicii cu privire la un astfel de risc. Dar ce face Federaţia Rusă în mod repetat – 2008, invazia Georgiei, 2014 ocuparea Crimeei, acum război în toată regula şi intenţia de a ocupa întreagă Ucraină - ne arată că de fapt Federaţia Rusă sau preşedintele Putin au de fapt un plan mai vechi militarist de a brusca în mod brutal ordinea prin forţă militară, atacuri cibernetice, dezinformare. E şi un fel de semnal se strângere de rânduri la NATO. Asta am făcut şi noi azi la NATO, mai uniţi decât oricând”, a precizat Geoană.

„Salut şi ce au decis liderii UE aseară, faptul că preşedintele Putin şi ministrul de Externe Lavrov sunt pe lista de sancţiuni. Este fără precedent. Uitaţi-vă la piaţa de capital din Rusia care se prăbuşeşte, rubla care a pierdut o treime din valoarea sa”, a mai adăugat generalul adjunct al NATO. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite