Judeţ cu judeţ: Peste 100 de bistriţeni cu certificate de handicap vizual accentuat au permise de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din studenţii Universităţii de Medicină din Iaşi nu au loc de cazare în cămine. Peste 200 de familii din Piatra Neamţ au renunţat la sistemul centralizat de termoficare de teamă că la iarnă vor plăti facturi mai mari. Medicii de familie din judeţul Sălaj au primit amenzi totale de 30.000 de euro pentru nereguli privind acordarea concediilor medicale şi eliberarea reţetelor.

ALBA. Trei bănci din Alba Iulia au fost amendate cu 180.000 de lei de Protecţia Consumatorului pentru clauzele abuzive din contractele de credit. Peste 40 de reclamaţii au vizat refuzul băncilor de a elimina comisioanele ilegale.

ARAD. Peste 250 de crescători de animale din România, Ungaria, Austria, Germania, Marea Britanie şi Spania participă la cel mai mare târg de agricultură din vest.

ARGEŞ. Percheziţii la Primăria Mărăcineni. Angajaţii Poliţiei Economice au ridicat din imobil mai mulţi saci cu probe pe care le vor studia în dosarul în care primarul Niculae Şerban şi viceprimarul Ion Tentea sunt cercetaţi pentru corupţie.

BACĂU. Aproape 700 de bugetari vor fi concediaţi în această toamnă. Cele mai multe disponibilizări au fost anunţate de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Poliţia Primăriei Bacău.

BIHOR. Candele care plutesc, veşminte bisericeşti cu cristale Swarowski sau prima toacă electrică sunt atracţiile târgului bisericesc deschis ieri la Sala de Sport a Universităţii din Oradea.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Şoferi orbi. Potrivit inspectorilor de muncă, 103 bistriţeni cu certificate de handicap vizual accentuat au permise de conducere. Inspectorii au cerut revizuirea dosarelor.

BOTOŞANI. Vestigii acoperite cu asfalt în centrul vechi al oraşului Botoşani. Peste cele şase cuptoare care datează din perioada lui Alexandru cel Bun se va turna ciment pentru că Primăria nu are bani să le conserve.

BRAŞOV. Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate la cea de-a doua ediţie a Festivalului Oktoberfest de la Braşov. Organizatorii au pregătit 500 de hectolitri de bere, două tone de cârnaţi albi de grătar şi 500 de kilograme de cârnăciori de bere. Vor avea loc şi concursuri interactive. Festivalul găzduit de Liceul Sportiv se va încheia duminică.

BRĂILA. Reţea de fraţi infractori. Poliţiştii i-au reţinut ieri pe Onorel, Fănel, Ionel şi Mitică Pitulice, membrii unei bande de spărgători de sedii de firme şi depozite.

BUZĂU. Consiliul Local Buzău a blocat proiectul prin care Primăria  voia să vândă un teren de trei hectare cu doar 10 eurocenţi metrul pătrat. Consilierii bănuiesc că este vorba de un „tun imobiliar".

CARAŞ-SEVERIN. Cererile de eliberare depuse de Nicoleta Gumă şi Gheorghe Stancu au fost respinse. Ei sunt arestaţi, împreună cu Eugen Tacotă, pentru că au luat bani de la studenţii Universităţii Hyperion pentru facilitarea examenului de licenţă.

CĂLĂRAŞI. Peste o sută de pacienţi pe zi au solicitat îngrijiri la Urgenţe în luna august, iar spitalul are doar un medic specialist în medicina de urgenţă. Spitalul are nevoie de 12 doctori.

CLUJ. Tribunalul Cluj a cerut, ieri, Academiei Române să stabililească dacă melodia „Puşca şi cureaua lată" aparţine unuia dintre reclamanţi sau face parte din folclor. Mai mulţi artişti populari îşi dispută drepturile de autor.

CONSTANŢA. Peste 300 de poliţişti s-au adunat, ieri, la Casa de Cultură din Constanţa pentru a protesta faţă de reducerea salariilor. Agenţii ameninţă cu încetarea activităţii dacă se menţine decizia Guvernului.

COVASNA. Patru sârbi sunt urmăriţi penal, după ce au achiziţionat, prin firme din judeţ, telefoane mobile pe care le-au vândut apoi în Europa. Ei au folosit acte de vânzare false. Prejudiciul este de 5,5 milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Dacia-Renault, Constantin Stroe, a primit, ieri, titlul de cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte, unde a făcut liceul.

DOLJ. Din puşcărie, la pas prin Bănie. Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, eliberat miercuri din arest, s-a plimbat ieri prin centrul Craiovei şi a fost asaltat de zeci de simpatizanţi. Edilul este judecat pentru luare de mită.

GALAŢI. O treime din oraşul  Galaţi, în beznă. Primăria a redus cu 2,2 milioane de lei bugetul de la iluminatul public, iar de la 10 septembrie aproape 60.000 de becuri de pe străzi nu vor mai fi aprinse.

GIURGIU. Piloţi din Olanda, Canada, Bulgaria şi România participă la Cupa Dunării la paramotor şi motodeltaplan, care începe azi la Giurgiu. Spectatorii prezenţi pe Aerodromul Malu Roşu vor putea participa la zboruri de agrement.

GORJ. Primarul din Tismana a dat aproape 800.000 de lei din bugetul local pentru asfaltarea drumului de 1,5 kilometri dintre localităţile Pocruia şi Tismana, precum şi a uliţei Mahala.

HARGHITA. Farmaciile din judeţ şi-au primit datoriile. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate le-a achitat 3,1 milioane de lei, care reprezintă restanţele contractele pentru eliberarea medicamentelor compensate sau gratuite.

HUNEDOARA. Un siderurgist pensionar a murit în timpul mitingului din faţa Prefecturii Hunedoara. Ioan Pascu ( 59 de ani) venise să protesteze faţă de majorarea vârstei de pensionare pentru siderurgişti, de la 50 la 55 de ani. Pensionarul a leşinat în timpul protestului, iar o oră mai târziu a murit sub ochii medicilor din ambulanţă.

IALOMIŢA. Elevi fără cărţi. Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, în judeţ nu există niciun manual pentru clasa I. Inspectoratul Şcolar va da în judecată editurile dacă situaţia nu se va rezolva până săptămâna viitoare.

IAŞI. O treime din studenţii de la Medicină trebuie să-şi caute gazdă. În cele şase cămine ale Universităţii de Medicină şi Framacie „Gr. T. Popa" din Iaşi au fost repartizaţi 1.600 de tineri, iar alţi 700 au rămas fără cazare în cămin.

ILFOV. Protest de solidaritate. Profesorii şi elevii Şcolii Nr. 1 din Voluntari spun că vor boicota începutul anului şcolar în semn de solidaritate cu directoarea Daniela Barbu, care a fost demisă.

MARAMUREŞ. Un fals preot cerea bani pentru nevoiaşi. Liviu Dumitru (41 de ani) a fost reţinut, ieri, în localitatea Var, pentru înşelăciune, după ce a spus că este preot şi i-a cerut 300 de lei unui bărbat pentru a ajuta o familie.

MEHEDINŢI. Spitalul de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin a primit materiale şi echipamente medicale în valoare de aproximativ un milion de lei. Ajutoarele provin de la o fundaţie daneză.

MUREŞ. De la catedră la trafalete şi pensule. Profesorii de la Liceul Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureş îşi renovează singuri şcoala, pentru că Primăria nu are cei 50.000 de lei necesari pentru a o zugrăvi.

NEAMŢ. Peste 200 de familii din Piatra Neamţ au renunţat la sistemul centralizat de termoficare de teamă că la iarnă vor plăti facturi mai mari. Numărul celor care s-au debranşat a crescut cu 20% faţă de anul trecut.

OLT. Marea reabilitare începe cu o amânare. Ieri ar fi trebuit să înceapă lucrările la reţeaua de apă din Slatina, dar firma a cerut păsuire până la finalul lunii. Proiectul, întârziat cu opt luni încă din faza licitaţiei, ar putea pierde finanţarea europeană.

PRAHOVA. Evadatul de 16 ani a fost prins. Ion Vasile, care s-a smuls din mâinile poliţiştilor în curtea spitalului din Câmpina, a fost găsit, cu ajutorul câinilor, pe un câmp de lângă Băicoi. Adolescentul este acuzat de tâlhărie.

SATU MARE. Primul târg al produselor autohtone s-a deschis, ieri, la Satu Mare. Peste 30 de producători de legume, fructe, mezeluri, lactate şi băuturi alcoolice din judeţ speră să-şi vândă marfa până sâmbăta.

SĂLAJ. Medicii de familie din judeţ au primit amenzi totale de 30.000 de euro de la Casa de Asigurări de Sănătate. Doctorii sunt sancţionaţi pentru nereguli privind acordarea concediilor medicale şi eliberarea reţetelor.

SIBIU. Un şofer băut a tamponat maşina unui poliţist. Titus Ciungan (54 de ani), care avea o alcoolemie de 0,83 la mie, a încercat să fugă după accident şi a fost reţinut cu greu de agenţii care i-au întocmit dosar penal.

SUCEAVA. Interzis la naşteri în oraşul Câmpulung. Singurul medic anestezist de la Maternitate este în concediu de odihnă, iar gravidele sunt trimise să nască la spitalele din Suceava sau din Gura Humorului.

TELEORMAN. Plouă prin acoperiş la Grupul Şcolar Tehnic din Alexandria. Patru săli de clasă, sala de sport şi vestiarele sunt deteriorate de apa care se infiltrează prin pereţi. Repararea acoperişului costă 500.000 de lei.

TIMIŞ. Tânărul care a furat 40.000 de lei de la o poştariţă din Timişoara a fost reţinut. În urmă cu aproape un an, Cătălin Călin (26 de ani) a aşteptat-o pe femeie în scara unui bloc, a lovit-o şi a fugit cu banii destinaţi pensionarilor.

TULCEA. Zeci de tablouri valoroase pictate de Grigorescu, Aman, Tonitza sau Brauner au rămas fără pază. Muzeul nu mai are personal după reducerea posturilor, iar picturile sunt păzite acum de paznicii de la Coral Plaza Mall, unde sunt expuse.

VASLUI. Strămoşul elefantului, descoperit lângă Bârlad. Muzeografii estimează că vechimea fragmentelor osoase de mamut şi rinocer găsite în Prut este de peste patru milioane de ani şi că acestea sunt unice în Moldova.

VÂLCEA. Rechizite gratuite pentru mii de şcolari. Cei peste 4.400 de elevi din clasele primare din Râmnicu Vâlcea vor primi ghiozdane cu toate cele necesare pentru noul an şcolar. Investiţia este de 660.000 de lei.

VRANCEA. Primarii au ieşit în stradă. 40 de edili au pichetat, ieri, Prefectura, în semn de protest faţă de reducerea bugetelor. Oamenii spun că mai au bani până la 31 octobrie, apoi vor încuia primăriile şi vor trimite acasă angajaţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite