Eurobarometru: 60% dintre români consideră că restricţiile impuse au fost justificate. Ce cred despre vaccinare

Eurobarometru: 60% dintre români consideră că restricţiile impuse au fost justificate. Ce cred despre vaccinare

Ultimul eurobarometru a fost publicat vineri şi conţine percepţia europenilor vizvi de vaccinurile anti-COVID

Sondajul publicat vineri mai arată că jumătate dintre cei chestionaţi nu înţeleg de ce oamenii ezită să se vaccineze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românii apreciază în proporţie de 67% că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost dezvoltate, testate şi autorizate prea repede pentru a fi sigure, potrivit Eurobarometrului. 
 
. De asemenea, 72% din români consideră că acestea ar putea avea efecte secundare pe termen lung pe care nu le cunoaştem încă, se arată în raport.

"Cu toate acestea, majoritatea românilor consideră că un vaccin este unica modalitate de a pune capăt pandemiei, procentul fiind de 65% faţă de 70% în UE. Românii cred în proporţie de 77% că UE joacă un rol-cheie în a garanta accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 în ţară", potrivit Eurobarometrului.

Circa jumătate dintre români declară că nu înţeleg de ce oamenii ezită să se vaccineze, proporţia fiind de 53% faţă de 56% în UE. Ca disponibilitate pentru a fi vaccinaţi, declară că ar face acest lucru mai degrabă mai târziu (36%) sau cândva în cursul anului 2021 (23%). 

45% din europeni îşi doresc să se vaccineze cât mai curând posibil sau au făcut-o deja.
La finalului lui 2020, un procent redus de români şi europeni declarau că s-au vaccinat deja – în România 5%, în UE 3%.
 
Totodată, 57% din români se declară nemulţumiţi de măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de coronavirus de către Guvern, similar cu media europeană - 56%. 

Ţările ai căror cetăţeni sunt printre cei mai mulţumiţi de măsurile propriilor guverne sunt Danemarca (79%), Luxemburg (73%) şi Olanda (71%).

Pe de altă parte, 60% dintre români consideră că restricţiile impuse au fost justificate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările