UPDATE Cod galben de viscol în mai multe judeţe. Informare de ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis mai multe avertizări Cod galben FOTO Adevărul
ANM a emis mai multe avertizări Cod galben FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod galben de viscol în judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava.

UPDATE Meteorologii au emis, sâmbătă o informare potrivit căreia se vor înregistra ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice. Informarea este valabilă duminică, în intervalul 5.00 – 20.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, la munte va ninge, în general moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă. În regiunile sud-estice temporar vântul va avea intensificări de până la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h.

UPDATE Avertizarea Cod galben e valabilă până la ora 17:00.

Potrivit sursei citate, avertizările sunt valabile pentru zonele montane înalte, la altitudini de peste 1.500 metri, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafala 80-90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. În nordul Carpaţilor Orientali, se va depune un strat nou de zapadă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite