„Au făcut copiii noştri dinţi / Muşcă din părinţi şi din bunici / Muşcă din văzduh şi din pământ / Muşcă şi din morţii din mormânt...“

La 1 septembrie 1944 moare marele romancier al ţărănimii şi creator al romanului modern românesc: Ion şi Răscoala şi Pădurea Spânzuraţilor.
Intre talentul , competentele , cunostintele cuiva si caracterul lui ,valorile dupa care-si traieste viata ... sistemul politic pe care-l slujeste , nu este in general nici o legatura . Au existat scriitori talentati , lipsiti de caracter , oportunisti , cu moralitate discutabila , sau care au slujit dictatura comunista , legionara ... Talentul este una , caracterul omului este alta . Iar in lumea de azi pot fi pus in discutie valoarea ca scriitor si omul . Nu ne spuneti despre cum au socialistii dv dragi i-au torturat , i-au umilit ... au murit prin inchisori alti membri ai familiei Brateanu ... Ne spuneti ca "socialistul " Vulpescu le-a salvat casa . Emotionant .
" Talentul este una , caracterul omului este alta".. CORECT ! Dar ar mai fi ceva de zis...Nici diploma de absolvire a unei facultati (nu mai spunem de cele particulare) nu-ti dau dreptul sa crezi ca esti bun de ministru/sef partid/procuror/sef de stat/om de afaceri etc CAPACITATEA ORGANIZATORICA,STIINTA CONDUCERII,lucrul cu oamenii (cu cat mai multi cu atat mai bine !), EXPERIENTA in domeniu,nu sunt garantate/certificate de o diploma (indiferent de unde vine). Societatea romaneasca a suferit mult din aceste puncte de vedere. In plus,zona din care s-au facut alegerile de lideri ESTE FOARTE SLABA dpdv intelectual,caracter,moralitate urmare slabei educatii transmise populatiei de intelectuali ("formatori") de-a lungul timpului….
In domeniul privat esti testat sa vada ce sti sa faci ,ce competente ai faptic , nu pe baza de hartii- diploma , de doctorate . Acestea sunt pe planul al doilea , sunt mai putin importante . Pentru ca la stat conteaza diplome , doctorate , pile , cunostinte ... s-a dezvoltat imediat dupa 90 o adevarata industrie , fabrici de diplome , doctorate ... Cererea a fost a statului ... In al doilea rand cei ce ajung la putere , nu ajung pe baza de competente , de o cariera independenta de stat, de cinste , corectitudine , de o reala capacitate organizatorica ... ci pe baza de vointa a alegatorului , de simte alegatorul , care nu are aceste criterii atunci , cand le da votul . Imi aduc aminte ca in 90 unul din argumentele forte a lui Iliescu si a vechii nomenclaturi adunate in FSN ... era ca ei au " experienta , capacitate organizatorica , stiinta lucrului cu oamenii "... Romanii i-au crezut in proportie de peste 65% ( pe Iliescu 85% )... iar rezultatul a fost sistemul clienelar -mafiot, pe care l-au "implementat "in Romania , si care a fost continuat si de cei ce le-au urmat ... Calitatea umana , caracterul ...par criterii mai bune decat "experienta , capacitatea organizatorica ...". Poate vor intelege cat mai multi votanti asta .
@Păun Al....”ci pe baza de vointa a alegatorului , de simte alegatorul , ..” Oare așa să fie...?!..:) ... Manipularea...Aceea formă, De...Pescuit Electoral, Care, pe cetățean ...Transformă, În ..Copitat sau...Papagal, Aceea Mărșavă Profitoare Și Vănzătoare de...Minciuni, Politica...E prin urmare, Molima multor...Gărgăuni. Prin această...Escrocherie, Turma-i Dusă...Emoțional, În... Isterică Nerozie La Bălegaru-n... Festival. Unde...Gunoaiele ”Alese”, De Găștile zise...Partide, Doar pentru Proprii Interese, Încep, în Spume să ...Colinde. E Vinovat ”Alegătorul”, Supus Mizerilor Escroci... Că Ăștia îi ”Fak”...”Viitorul”, Cu Resturi din Troaca de Porci...?! Cănd...Ei fac Propria Lor Lege, Poporul e Doar...Spectator... Tot Vinovat e cel ce...Merge, La Vot, ca și la...Abator...?! ...