Viviane Reding avertizează Guvernul Ponta: "Nu uitaţi de recomandările noastre!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viviane Reding, comisarul european pe justiţie
Viviane Reding, comisarul european pe justiţie

Comisarul european pentru Justiţie a făcut un apel către Guvernul României pentru a proteja independenţa Curţii Constituţionale înainte de a da hotărî rezultatul referendumului pentru demiterea  preşedintelui

"Politicienii nu ar trebui să încerce să-i intimideze pe judecători şi nici să-i atace atunci când vor să ia decizii care contravin cu aşteptările lor."

Purtătorul său de cuvânt, Mina Andreeva, a subliniat, la rândul său: "Vicepreşedintele Reding a răspuns ieri unei scrisori din partea preşedintelui Curţii Constituţionale din România şi a reamintit recomandările urgente făcute de Comisia Europeană Guvernului de la Bucureşti în privinţa respectării independenţei justiţiei. Comisarul pentru Justiţie şi-a exprimat în mod special îngrijorarea cu privire la încercările de intimidare ale judecătorilor".

Reacţia lui Reding vine la o zi după ce preşedintele Comisiei Veneţia a reacţionat cu privire la presiunile la care Curtea Constituţională a fost supusă în ultimele două luni.

Jose Barroso i-a înmânat lui Victor Ponta, la summit-ul Consiliului European, o listă de probleme pe care premierul României ar trebui să le rezolve cât mai rapid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite