Rafila: PSD vrea să îi cheme în Parlament pe Atilla şi pe Arafat, pentru o soluţie legislativă, după limitarea accesului bolnavilor cronici la serviciile medicale

Rafila: PSD vrea să îi cheme în Parlament pe Atilla şi pe Arafat, pentru o soluţie legislativă, după limitarea accesului bolnavilor cronici la serviciile medicale

Alexandru Rafila FOTO Arhivă

Senatorul PSD Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor să convoace, la începutul săptămânii viitoare, o şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, la care să fie invitaţi şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila şi şeful DSU, Raed Arafat, pentru rezolvarea accesului persoanelor bolnave la serviciile medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rafila a afirmat într-o conferinţă de presă că, în urmă cu două zile, DSU a emis un ordin privind tratarea în spitale doar a urgenţelor medicale, iar apariţia acestui ordin a fost contestată de asociaţii ale pacienţilor.

El a arătat că există pericolul, în această perioadă, din cauza limitării accesului la servicii medicale, ca pacienţilor cu boli cronice să le fie afectată grav starea de sănătate.

”Pentru că Guvernul a eşuat şi în mod evident, şi are o capacitate limitată de a rezolva această problemă, PSD, prin reprezentanţii săi, doreşte să convoace la începutul săptămânii viitoare o şedinţă de BPR, unde să invităm preşedinţii celor două comisii de sănătate din Cameră şi Senat, pe ministrul interimar al Sănătăţii şi pe Raed Arafat, şeful DSU”, a spus Rafila. 

Şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu a reacţionat, miercuri, la decizia Guvernului de a suspenda internările şi operaţiile pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă.

Liderul PSD a arătat că este ”este o crimă” şi a cerut preşedinţilor celor două Camere să convoace de urgenţă conducerile forurilor, pentru a anula această prevedere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările