Politica românească are nevoie de doamne, că de muieri suntem sătui

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Firea
Gabi Firea

Cu toate că raportul femei-bărbaţi în politica românească este în continuare zdrobitor de partea celor ce fac guşă şi ceafă, mă dezamăgeşte faptul că în tabăra reprezentantelor sexului elegant cele mai vocale sunt mahalagoaicele, nu doamnele.

În ciuda funcţiei pe care o ocupă, nimeni din tot PSD-ul nu s-a trezit să-i transmită doamnei Gabriela Vrânceanu Firea că-i penibilă spre jenantă, ba mai mult, aduce-n partidul în numele căruia vorbeşte un iz puternic de mahalagism şcolit pe băncile Intact Media Academy. Are ceva din doamna profesoară Dana Grecu. Ce dacă a fost taxată pentru aberaţiile spuse-n campanie împotriva lui Klaus Iohannis, ori s-a demonstrat că votul din diasporă a fost voit încurcat, ea o ţine una şi bună ca la piaţă. Madam Firea pare stereotipul femeii în faţa căreia ajungi să te cerţi chiar şi-n situaţia-n care eşti de acord cu ea. Scandal să fie.

PC-ul se mândreşte cu profesoara grevistă Cristiana Anghel, o altă bomboană de femeie, păcat de aromă. În campanie, ca şi-n restul carierei de politician, a fost în stare să spună prostii dintre cele mai mari. Sunt sigur că-s foşti elevi de-ai dânsei care o vedeau la TV debitând şi-şi spuneau „ea îmi dădea mie note? Nu-i de mirare că am ajuns să fac shaorma”. Cristiana Anghel este continuarea Lilianei Mincă, o altă apariţie petardică (explozivă-i mult spus) a femeii în politica românească.

Elena Udrea şi Elena Băsescu rămân acolo unde le-a aşezat deja istoria. În postura de bufoni ori piţipoance aduse la rang de conducători. Un fel de asistente TV aduse din platourile Simonei Gherghe sau Capatos în Parlament. Nu emiţi pretenţii de la ele, că n-are rost. Ştiu ele ceva, dar uite ce frumos şed.

Ecaterina Andronescu, Roberta Anastase, Boagiu, Plăcintă, Oana Mizil, Lavinia Şandru, ministra Usturoi, Olguţa Vasilescu. Ăsta-i un tablou al femeilor din politica românească, femei despre care ştie oricine. Tot prostul, cum se spune-n popor. Cu jenă pentru ele o spun că-s ferm convins că făceau o treabă mai trainică-n politică doamnele care le pregătesc masa la Parlament. 

Doamnelor, ştiu că sunteţi acolo. România vrea să vă audă. Cât pentru colegele dumneavoastră, le transmit următoarele: la cât începe Acces Direct? Să n-o rataţi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite