Paul Stănescu se poziţionează împotriva lui Dăncilă: Acest guvern trebuie învestit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Liderul PSD Olt Paul Stănescu a declarat luni că guvernul Orban trebuie învestit, însă în cele din urmă se va supune deciziei partidului. Afirmaţia acestuia vine în contextul în care preşedintele social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a subliniat de mai multe ori că membrii formaţiunii sale nu vor fi prezenţi la vot.

„E o decizie politică. Cred că împreună în Comitetul Executiv, într-un for de conducere, trebuie să luăm o decizie. Ceea ce e foarte important şi pentru mine e foarte important şi ca cetăţean al acestei ţări este că acest guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun calendar. Pentru că e vorba de ţara noastră România şi România trebuie să aibă un guvern învestit”, a declarat Paul Stănescu, luni, la Parlament.

Întrebat dacă va ajuta personal la învestirea Guvernului, acesta a precizat că se va supune deciziei partidului, însă a menţionat că „e nevoie de stabilitate în această ţară” şi că este nevoie de învestirea unui nou guvern.

„Nu există aşa ceva, eu sunt membru de partid. Decizia va fi într-un for al partidului. Ce va face partidul voi face şi eu fără discuţie. (...) Nu vreau să mă antepronunţ, e o decizie a partidului, dar ceea ce sigur spun este că acest guvern trebuie să fie învestit, ăsta-i lucrul cert. Un om politic e responsabil când se gândeşte la ţara lui. A picat un guvern prin moţiune de cenzură, aşa stau lucrurile, sigur trebuie învestit noul guvern. Nu spun că guvernul e mai bun, dar România trebuie să aibă un guvern stabil şi e nevoie de stabilitate în această ţară”, a mai adăugat liderul PSD Olt.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc luni de la ora 12,00 pentru a stabili calendarul de învestitură a noului Guvern. Audierile miniştrilor propuşi vor avea loc în mai multe zile, adică marţi şi miercuri. De asemenea, votul plenului reunit pentru învestire va fi dat de abia luni, potrivit unor surse politice.

„Prin consens s-a adoptat ca pentru candidaţii la posturile de ministru audierile vor fi în ziua de marţi şi miercuri, de dimineaţă de la 9.00 până seara. Am căutat să evităm încălecarea mai multor comisii. Iar pentru luni, s-a decis de asemenea, în unanimitate, ca luni la ora 14.00, să aibă loc şedinţele reunite învestitura Guvernului”, a afirmat Teodor Meleşcanu, după şedinţa de luni a Birourilor Permanente reunite

Pentru a trece de Parlament, Guvernul are nevoie de 233 de voturi favorabile. În prezent, USR, UDMR, ALDE şi Minorităţile au precizat că susţin învestirea guvernului Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite