OUG pentru românii din diaspora: se pot înregistra până pe 15 septembrie ca să voteze la prezidenţiale. Dăncilă, nou atac la Iohannis

OUG pentru românii din diaspora: se pot înregistra până pe 15 septembrie ca să voteze la prezidenţiale. Dăncilă, nou atac la Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul vrea să dea OUG pentru prelungirea termenului de înscriere a cetăţenilor români din străinătate pentru vot până pe 15 septembrie. De asemenea, liderul de la Palatul Victoria l-a acuzat pe Iohannis că blochează activitatea Guvernului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Autoritatea Electorală Permanentă a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că termenul de înregistrare a cetăţenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019. Din cauza blocajului creat de preşedintele Iohannis, Guvernul României nu a putut da ordonanţa de urgenţă pentru stabilirea unui nou termen de înregistrare pentru votul din diaspora, însă acest proiect de act normativ va fi supus de urgenţă adoptării Guvernului în şedinţa de mâine. În aceste condiţii, conducerea AEP a luat hotărârea de a menţine aplicaţia deschisă înregistrărilor“, a anunţat Viorica Dăncilă. 

Termenul de înscriere a celor din diaspora pentru votul la prezidenţiale expiră miercuri seară, iar până acum nu a fost luată nicio decizie în ceea ce priveşte prelunirea termenului, fiind manifestată doar această intenţie. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: