Lucian Bode, replică pentru ministrul Sănătăţii: Nu trebuie să ne grăbim, să dăm mesaje care să inducă panică în populaţie. Sunt şi alţi factori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode Foto Facebook.com/Lucian Bode
Lucian Bode Foto Facebook.com/Lucian Bode

Ministrul de interne, Lucian Bode, a precizat luni dimineaţă pentru Digi24 răspunzându-i ministrului sănătăţii, Vlad Voiculescu, că sunt şi alţi factori de luat în considerare înainte de luarea unei decizii privind carantinarea Bucureştiului şi nu doar depăşirea ratei de infectare de 6 la mie.

„ Am avut o discuţie în acest sens ieri cu domnul prefect. Am văzut declaraţia domniei sale: în condiţiile în care depăşim 6 e posibil să ajungem la carantinarea Bucureştiului. Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar, sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice, care pot conduce la această decizie. 

Nu trebuie să ne grăbim, să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie. Trebuie să fim foarte clari în declaraţii, când facem o declaraţie să fie susţinută de argumentele specialiştilor. În consecinţă, sper să nu ajungem în această situaţie, dar dacă vom depăşi 6, cu siguranţă, împreună cu DSP cu INSP, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a spus acesta, potrivit Digi 24.

Pe de altă parte, în cazul Timişoarei, acesta a spus că, deşi susţine autonomia la nivel local în privinţa unor măsuri de limitare a pandemiei, „E de neînţeles cum tu, Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă decizi să carantinezi Timişoara la indice de aproximativ 7 şi tu, acelaşi Comitet, decizi să ieşi din carantină când e de peste 8. 

Cred că Guvernul va lua în discuţie în prima şedinţă situaţia de la Timişoara şi va lua o decizie. Este până la urmă o decizie tranzitorie ce a făcut DSU pentru cele 72 de ore. În prima şedinţă de Guvern vom avea în discuţie situaţia de la Timişoara, vom avea o discuţie cu prim-ministrul Florin Cîtu cu toţi prefecţii din ţară”, a explicat ministrul de interne.

Ministrul Sănătăţii: Carantinarea Bucureştiului nu este exclusă. Vor fi aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite