Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj pentru două proiecte culturale care se vor desfăşura în acest an la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Administraţia Prezidenţială
Foto: Administraţia Prezidenţială

Klaus Iohannis a acordat luni, de Ziua Europei, Înaltul Patronaj pentru două proiecte culturale care se vor desfăşura în cursul anului 2022 la Chişinău. Este vorba despre Salonul de carte Bookfest şi Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a acordat astăzi, 9 mai, de Ziua Europei, Înaltul Patronaj pentru două proiecte culturale care se vor desfăşura în cursul anului 2022 la Chişinău şi care marchează comuniunea de istorie, limbă, cultură şi aspiraţii europene dintre România şi Republica Moldova”, a transmis Administraţia Prezidenţială printr-un comunicat de presă. 

Este vorba despre Salonul de carte Bookfest şi Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti. Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău 2022, care se va desfăşura în perioada 31 august-4 septembrie, este un eveniment de promovare a lecturii şi a cărţii româneşti în Republica Moldova, organizat de Asociaţia Editorilor din România, în parteneriat cu Universitatea de Stat Moldova din Chişinău, arată sursa citată.

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti, ediţia a VII-a, care se va desfăşura în perioada 15-25 septembrie, este un eveniment organizat de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România şi al Institutului Cultural Român.

Potrivit comunicatului, cele două evenimente se bucură de Înaltul Patronaj al preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite