Iohannis, mesaj de Ziua Rezervistului Militar: România este şi va rămâne un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu FOTO presidency
Klaus Iohannis la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu FOTO presidency

Preşedintele Klaus Iohannis, a subliniat într-un mesaj de Ziua Rezervistului Militar, că protecţia şi apărarea cetăţenilor noştri include o contribuţie directă cum este cea a militarilor rezervişti. „Asociaţiile militarilor în rezervă şi în retragere sunt astăzi prezenţe active în promovarea valorilor naţionale”, explicând că acestea participă „la educarea civică a tinerei generaţii în spiritul devotamentului şi iubirii de ţară”.

„Ca în fiecare an, pe 31 mai, de Ziua Rezervistului Militar, ne manifestăm respectul şi preţuirea faţă de femeile şi bărbaţii care au slujit patria sub drapelul tricolor pe parcursul carierei militare, dar şi faţă de cei care, în calitate de rezervişti voluntari, se pregătesc ca, la nevoie, să participe la apărarea ţării noastre, în cadrul structurilor aparţinând Armatei României”, a transmis preşedintele într-un mesaj. 

Şeful statului a subliniat că Ziua Rezervistului Militar „este un bun prilej de a evidenţia competenţa, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul tuturor acestor militari, care au contribuit la creşterea prestigiului Armatei, precum şi al României în rândul aliaţilor şi al partenerilor ţării noastre”. 

„Deteriorarea mediului de securitate, ca urmare a războiului declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, a făcut necesară adoptarea de măsuri suplimentare pentru creşterea capacităţii de apărare a ţării noastre”, a mai arătat preşedintele, explicând că, „în acest sens, la Summitul NATO din luna martie, inclusiv prin implicarea şi susţinerea României, s-au adoptat decizii ferme pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei Nord Atlantice” şi amintind că „acest fapt implică şi constituirea unui grup de lucru al NATO în ţara noastră, care, împreună cu alte trei asemenea structuri militare noi, constituie un demers care demonstrează coeziunea, solidaritatea şi unitatea aliate”. 

Klaus Iohannis a mai subliniat că „România este şi va rămâne un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre şi în cadrul euroatlantice. De aceea, consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre este o prioritate strategică, fapt demonstrat şi de decizia de a creşte cheltuielile pentru acest domeniu de la 2% la 2,5% din PIB, începând de anul viitor”, arătând că „protecţia şi apărarea cetăţenilor noştri include, totodată, şi un alt fel de contribuţie directă, cum este cea a militarilor rezervişti. Ei sunt puternic implicaţi în viaţa socială a diferitelor comunităţi locale, angajându-se cu spirit civic şi competenţă în soluţionarea diferitelor probleme de interes public cu care se confruntă acestea”. 

„Asociaţiile militarilor în rezervă şi în retragere sunt astăzi prezenţe active în promovarea valorilor naţionale şi remarc consecvenţa cu care acestea participă la educarea civică a tinerei generaţii în spiritul devotamentului şi iubirii de ţară. De aceea, dragi rezervişti militari, vă încurajez să rămâneţi exemple de comportament responsabil şi dedicat apărării semenilor”, le-a mai transmis preşedintele rezerviştilor militari. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite