Iohannis l-a decorat pe Ilie Balaci postmortem

Iohannis l-a decorat pe Ilie Balaci postmortem

Ilie Balaci. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post mortem pe fostul fotbalist Ilie Balaci. Fostul sportiv a murit duminică, la vârsta de 62 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În semn de deosebită apreciere şi admiraţie pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

„Adevărul” a prezentat filmul morţii lui Ilie Balaci, potrivit căruia în jurul orei 9.30, Ilie Balaci a sunat-o pe Luminiţa Cioroianu, medic ORL-ist şi prieten de familie, căreia i-a spus că se simte foarte rău şi are dureri puternice în gât. În timp ce vorbea cu medicul la telefon, vocea lui Ilie Balaci a început să se schimbe, iar Luminiţa Cioroianu şi-a dat seama că este ceva grav.

Medicul a pornit spre casa lui Ilie Balaci, sunându-i între timp pe alţi doi medici, care locuiau în apropiere. Între timp şi mama lui Ilie Balaci a sunat la 112. La sosirea Ambulanţei, cei doi medici trimişi de Luminiţa Cioroianu îi acordau lui Ilie Balaci primul ajutor. Ulterior, medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi paramedicii SMURD ajunşi la faţa locului, au efectuat manevre de resuscitare, timp de o oră şi jumătate. Eforturile au fost, însă, zadarnice, iar Balaci a fost declarat mort.

citeste totul despre: