CTP propune ca Avocatul Poporului să fie „numit de popor” şi acuză că există un tandem între acesta şi CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP FOTO Arhivă
CTP FOTO Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat joi seară într-un interviu pentru Pro TV ultimele decizii CCR şi susţine că există un tandem între Curte şi Avocatul Poporului. Acesta a adăugat apoi că Avocatul Poporului nu ar trebui ales de politicieni, ci de cetăţeni, odată cu alegerile prezidenţiale.

„De acum avem un tandem, nu mai avem doar CCR. Avem CCR plus Avocatul Poporului. Pentru că PSD nu mai are la dispoziţie Guvernul pentru a sesiza CCR, aşa cum se întâmpla în perioada ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, recurge acum la Avocatul Poporului. Vorbim de o funcţie Avocatul Poporului. Nu ar fi normal ca această persoană să fie numită de popor, dacă e Avocatul Poporului? Să fie ales odată cu preşedintele României de către popor. De ce să fie numit de politicieni? Iată o altă funcţie unde ar trebuie modificat modul de numire, înlocuit cu modul de alegere”, a declarat CTP într-un interviu la Pro TV.

Acesta a comentat apoi şi decizia CCR de a declara neconstituţională ordonanţa de urgenţă ce a mărit amenzile date începând cu data de 1 aprilie, pentru nerespectarea restricţiilor, acuzându-i pe unii judecători că nu au competenţa necesară pentru lua decizii legate de constituţionalitate, fiind numiţi politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite