Comisarul european Corina Creţu s-a deplasat la locul naufragiului din Marea Mediterană, unde au murit sute de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pe Politică Regională, Corina Creţu, s-a deplasat la locul naufragiului din Marea Mediterană, din urmă cu o săptămână, care s-a soldat cu sute de morţi.

Creţu a publicat, pe contul său de Facebook, imagini care o arată aruncând flori în apă, de la bordul unei ambarcaţiuni, şi un text scurt în care îşi exprimă susţinerea faţă de politicile de migraţie ale preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Mă aflu astăzi aici în amintirea acestor oameni care au murit încercând să găsească o viaţă mai bună în Europa. De asemenea, sunt aici pentru că noi, la nivelul Comisiei europene, ştim foarte bine că acest lucru nu este o provocare doar pentru un stat membru sau o regiune. Este o provocare pentru toată Europa şi pentru vecinii săi. Acest lucru este clar atât din summit-ul de urgenţă al liderilor, care a avut loc la Bruxelles, cât şi din determinarea Comisiei de a merge mai departe.

Sprijin decizia preşedintelui Juncker de a tripla resursele pentru salvare şi pentru misiunile de căutare. Prioritatea noastră este salvarea vieţilor omeneşti. Dar, aşa cum a spus preşedintele Juncker, summit-ul nu este sfârşitul poveştii. Lucrăm acum la adoptarea Agendei europene privind imigraţia, ce va avea loc pe 13 mai. Vom fi ambiţiosi“, a scris Corina Creţu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite