Ce lideri PSD au fost de partea lui Florin Iordache. „Demisia domnului Iordache ne-a şocat. Dacă domnul Grindeanu a făcut presiuni... “

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codrin Ştefănescu şi Şerban Nicolae, doi dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, susţin că Florin Iordache nu trebuia să demisioneze din fruntea Ministerului Justiţiei. Codrin Ştefănescu spune că premierul Sorin Grindeanu ar trebuie să se consulte cu partidul în toate deciziile pe care le ia, întrucât „nu este acolo pe persoană fizică“. Potrivit unor surse politice, Grindeanu a forţat demisia lui Iordache, deşi Dragnea s-ar fi opus.

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD a spus, la B1TV, că nu se aştepta ca Florin Iordache să demisioneze din funcţia de ministru al Justiţiei. ”Demisia domnului Iordache ne-a şocat pe noi, cei din partid, nu ne aşteptam să îşi dea demisia. Noi nu voiam ca domnul Iordache să demisioneze din funcţia de ministru, mai ales după decizia de ieri a CCR, care dovedeşte că domnul Iordache a avut dreptate şi totul era super legal. Dacă această demisie vine după discuţia cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, atunci o să fim puţin dezamăgiţi. Dacă domnul Grindeanu a făcut presiuni, vreau să-i spun că presiunile sunt făcute peste capul partidului şi ce credem noi la nivel naţional. Dacă demisia domnului Iordache vine ca urmare a deciziei lui proprii, din cauza presiunilor din ultima perioadă, atunci îl înţeleg pe domnul Iordache şi este foarte normal să mergem mai departe cu un nou ministru”, a declarat Ştefănescu.

Decizia CCR de ieri nu arată nicidecum că OUG nr. 13 a fost legală. Curtea nici măcar nu a judecat pe fond ordonanţa, motivând că nu poate judeca un text care nu mai este în vigoare, pentru că Guvernul abrogase, între timp, OUG nr. 13 - care a modificase radical legislaţia penală. Astfel, Curtea a respins sesizarea Avocatului Poporului ca inadmisibilă, deci fără să o discute.

Întrebat dacă partidul ar trebui consultat de premier în ceea ce priveşte succesorul lui Florin Iordache la conducerea ministerului Justiţiei, Codrin Ştefănescu a răspuns: ”Domnul Grindeanu este obligat prin funcţia lui să ne întrebe, pentru că PSD şi ALDE au dat acest guvern, domnul Grindeanu nu este ales acolo pe persoană fizică. PSD l-a propus pe domnul Grindeanu, el ţine cont de programul de guvernare şi promisiunile pe care le-am făcut românilor. Deocamdată, demisia domnului Iordache, pe mine mă nedumireşte”.

La rândul său, liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae crede că Iordache ar fi trebuit să conducă în continuare ministerul Justiţiei.  “Nu mi se pare o soluţie corectă, dar este luată după ce toată lumea poate să aibă imaginea completă a zgomotului pentru nimic făcut în ultimele zile. CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului, a respins ieri şi cererile preşedintelui Iohannis, deci s-a văzut foarte clar că nişte speculanţi politici au încercat şi ei să tragă un oarecare profit şi să răstoarne rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Ca să spun aşa, ghinion! “, a spus Şerban Nicolae. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite