Anca Dragu se simte hărţuită de echipa Cîţu: Cred că nu se vor opri. Au nevoie de votul PSD pentru demiterea mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu, preşedinta Senatului. FOTO: Facebook
Anca Dragu, preşedinta Senatului. FOTO: Facebook

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a declarat într-un interviu la RFI că este hărţuită de liberalii care îl susţin pe Florin Cîţu la congresul PNL, care ar vrea să o dea jos din funcţia pe care o deţine. Dragu a transmis că încearcă împreună cu Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, să convoace plenul reunit al Parlamentului, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură USR PLUS şi AUR împotriva Cabinetului Cîţu.

Anca Dragu a afirmat că sesizarea Curţii Constituţionale de către actualul Guvern nu are cum să oprească parcursul moţiunii de cenzură. Totuşi, Dragu a admis că cvorumul pentru moţiune va fi greu de atins, întrucât PNL şi PSD „nu vor să participe”.

„Un asemenea demers către CCR, o sesizare făcută din partea oricui, în cazul de faţă din partea Guvernului, nu are caracter suspensiv vizavi de parcursul moţiunii. Nu ar trebui să pună o pauză parcursului moţiunii de cenzură. În conformitate cu articolul 113 din Constituţie, după trei zile de la citire, moţiunea trebuie să intre în dezbatere şi vot. Atenţie, Constituţia spune după trei zile, nu la trei zile fix. Bun, poate este week-end, poate este o sărbătoare legală şi atunci nu sunt trei zile, sunt patru, cinci, şapte zile, dar nu o lună, două sau niciodată (...). Dar pentru votul pe moţiune trebuie să avem cvorum de jumătate plus unu dintre parlamentari, deci din toţi parlamentarii. Cu siguranţă, în actuala formulă, probabil cvorumul va fi destul de greu de atins, pentru că vedem că PNL şi PSD nu vor să participe în acest proces”, a spus Anca Dragu la RFI.

Preşedinta Senatului a mai precizat că încearcă împreună cu şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, să convoace plen în care să fie votată moţiunea de cenzură. Întrebată cine poate convoca plenul în această situaţie, Dragu a explicat ca este pe de o parte decizia Birourilor Permanente reunite, dar şi preşedinţii Camerelor pot convoca plenul. „Încercăm să facem această convocare, desigur, pentru că trebuie să ne asigurăm că moţiunea de cenzură îşi urmează parcursul constituţional. (...) Avem un dialog, a fost solicitarea de altfel a liderilor de grup în şedinţa de săptămâna trecută, pentru convocarea plenului săptămâna aceasta, pentru dezbatere şi vot”.

Preşedinta Senatului a subliniat că se simte hărţuită de liberalii din echipa lui Florin Cîţu, care ar vrea s-o demită din funcţie: „Văd declaraţii războinice venite din partea PNL-aripa Cîţu şi hărţuire de-a dreptul la adresa mea. Adică da, cred că nu se vor opri. Numai că demiterea preşedintelui Senatului trebuie să se facă cu majoritatea senatorilor, asta înseamnă că trebuie să se întâmple demiterea cu votul PSD-ului”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite