Adevărul LIVE: Liberalul Răzvan Mironescu, despre moţiunea de cenzură pregătită de PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Razvan Mironescu la Adevarul Live / Foto Eduard Enea
Liberalul Razvan Mironescu la Adevarul Live / Foto Eduard Enea

Deputatul liberal Răzvan Mironescu a vorbit, la Adevărul LIVE, despre moţiunea de cenzură pe care liberalii o vor depune vineri.

Răzvan Mironescu a vorbiti despre paşii pe care PNL îi face în perspectiva alegerilor locale de anul viitor si despre moţiunea de cenzură pe care PNL o pregăteşte împotriva lui Victor Ponta, dar şi de ce a fost aleasă tema votului din diaspora în dauna temelor economice.

Domnule Mironescu, veniţi direct din Parlament, acolo unde s-a votat moţiunea simplă „PSD curentează banul public“. N-a trecut moţiunea.

Răzvan Mironescu: Nu, n-a trecut. Dezbaterile de ieri au fost destul de aprinse, pentru că noiu am adus argumente şi acuzaţii foarte serioase  în atenţia ministrului Economiei, care a răspuns destukl de agresiv, încârcând să spună că informaţiile pe care noi le avem ar veni de la unii rău-voitori. 

Sunt şi nişte monopoluri.

Transelectrica este un monopol. Dar Transelectrica este un operator care ţine de securitatea naţională, care trebuie să rămână sub controlul statului. 

Se vorbeşte că Opoziţia este inactivă. 

Opoziţia nu este inactivă. Este chiar foarte activă. Dar dacă nu e vorba despre zăngănit de cătuşe, nu interesează pe nimeni. Toate moţiunile pe domenii de activitate nu au trecere mare la public, sunt subiecte de nişă, dar toate tratează lucruri extrem de serioase. Noi nu numai criticăm, ci venim şi cu soluţii. Dar nu suntem la Putere, nu avem numărul de voturi necesar să trecem anumite lucruri. 

PNL pregăteşte şi o moţiune de cenzură. De ce nu aţi ales o temă din zona economică?

Moţiunea de cenzură trebuie să fie un subiect mare. O moţiune pe teme economice ar fi fost greu de înţeles pentru opinia publică, greu de digerat. 

Eu sunt în Comisia de industrii şi servicii şi pot să vă spun că luni, la ora Guvernului, am asistat la o dezbatere cu premierul şi am venit cu nişte argumente în care am explicat de ce situaţia nu e aşa de roz cum  o prezintă domnia sa. Multe argumente de genul ăsta ar fi putut fi incluse într-o moţiune de cenzură, dar noi am ales să facem moţiuni sectoriale simple, pe diverse domenii, în mod detaliat, iar pentru moţiunea de cenzură am ales acest subiect al votului. S-a mai spus acest lucru, dar îl accentuez: moţiunea nu se referă doar la votul prin corespondenţă, ci la dreptul de vot, în general. Se referă la faptul că, în momentul de faţă, în România sunt peste un milion de oameni care nu sunt reprezentaţi.

În mai multe judeţe nu s-a întâmplat nimic şi e greu de crezut că se va întâmpla. Noi, în momentul de faţă, în Camera Deputaţilor, mai avem mult de mers până la a asigura o majoritate. Avem discuţii cu parlamentari cărora le explicăm motivele pentru care ar trebui să voteze pentru această moţiune, dacă vreţi, să ia în calcul mandatul alegătorilor care i-au trimis în Parlament. Să se ducă să întrebe alegătorii dacă sunt de acord să voteze pentru această moţiune de cenzură.

Aveţi vreo speranţă, revenind la moţiunea de cenzură?

Da, avem speranţa că voturile favorabile vor fi semnificativ mai multe decât numărul semnatarilor. S-a întrunit deja numărul de semnături.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite