Un altfel de blog despre Festivalul George Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum câţiva ani, l-am avut ca invitat la cursul meu „Organizare de Evenimente“ de la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice pe domnul Mihai Constantinescu, directorul Festivalului George Enescu.

Am aflat atunci cum a luat naştere şi cum a crescut de la an la an festivalul pentru a ajunge în decurs de aproape 30 de ani la ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din întreaga lume: mii de artişti participanţi (mari orchestre şi cei mai importanţi artişti), zeci de evenimente (în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară, iar mai nou, chiar evenimente în oraşe din Europa), zeci de mii de spectatori, transmisii live online, la TV şi radio.

Însă, una din importantele consecinţe ale acestei vizite a fost că am reuşit să convingem numeroşi studenţi să se implice în organizarea fiecărei ediţii a festivalului. La ediţia din 2017 a festivalului au fost implicaţi mai bine de 30 de studenţi, iar după terminarea festivalului, câţiva studenţi mi-au spus că cele trei săptămâni au fost pentru ei cea mai frumoasă perioadă din viaţa lor: au avut ocazia să întâlnească o mulţime de artişti renumiţi, pe care i-au însoţit în Bucureşti, au mers la concerte, au învăţat foarte multe lucruri importante despre organizarea unui eveniment, şi-au făcut prieteni noi şi, foarte important, şi-au adus părticica lor de contribuţie la organizarea acestui grandios eveniment.

La ediţia din anul acesta sunt implicaţi din nou foarte mulţi studenţi şi am considerat că ar fi util pentru ei, dar şi pentru publicul interesat de festival, crearea acestui blog unde să poată să se exprime în legătură cu experienţa lor la eveniment.

Astfel, menirea acestui blog este de a dezvălui o altă faţetă a Festivalului George Enescu: vom găzdui impresii, comentarii, întâmplări din culisele Festivalului George Enescu relatate de către unii dintre voluntarii implicaţi în organizarea acestui grandios eveniment, studenţi ai Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

De asemenea, vor fi şi alte contribuţii ale unor iubitori de muzică clasică, care trăiesc cu intensitate extraordinarele evenimente din cadrul festivalului şi doresc să îşi împărtăşească propriile impresii şi trăiri.

Mihai Vacariu
Lector asociat SNSPA

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite