Concertul Orchestrei Române de Tineret. Solist este Noboyuki Tsujii, nevăzător, unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 20.00, la Sala Palatului, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Michael Sanderling, va avea în program lucrări de György Ligeti, Serghei Rahmaninov şi Johannes Brahms/Arnold Schönberg. Solist va fi pianistul japonez Nobuyuki Tsujii, nevăzător, de o înaltă virtuozitate, care va concerta şi la Sibiu, şi la Cluj în cadrul Festivalului Enescu. Adevarul.ro trasmite, astă-seară, concertul de la Sala Palatului.

Pianist şi compozitor, Nobuyuki Tsujii (31 de ani) este nevăzător din naştere. Devenit un simbol în ţara sa, Japonia, Nobuyuki Tsujii a câştigat rapid notoritetate în întreaga lume, datorită talentului său muzical şi a tehnicilor unice de învăţare a muzicii şi de a o interpreta alături de renumite orchestre. The Observer îl descrie drept "definiţia virtuozităţii". Nobuyuki Tsujii spune că pianul este o extensie a corpului său. Tsujii impresionează cu fiecare recital prin virtuozitatea şi sensibilitatea sa, care l-au transformat într-un artist-reper în muzica clasică, la nivel mondial. 

 În cadrul Festivalului Enescu la Sibiu, Nobuyuki Tsujii va susţine un concert la Sala Thalia pe 12 septembrie, de la ora 19:00.  Artistul va susţine, pe 14 octombrie, un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Cluj-Napoca. 

La Sala Palatului, în această seară, alături de Orchestra Română de Tineret, pianistul va intepreta Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră, op. 18 de Rahmaninov.

PROGRAM

MARI ORCHESTRE ALE LUMII

Marţi 10 septembrie     ora 20.00   

Sala Palatului

ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET

MICHAEL SANDERLING dirijor

NOBUYUKI TSUJII pian

Program:

György Ligeti – Concertul românesc pentru orchestră

Serghei Rahmaninov – Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră, op. 18

Johannes Brahms/Arnold Schönberg – Cvartetul cu pian nr. 1 în sol minor, op. 25

Citiţi şi:

Orchestra Română de Tineret interpretează, pe 10 septembrie, lucrări de Ligeti, Rahmaninov, Brahms/ Schönberg la Sala Palatului

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite