Valeriu Gheorghiţă anunţă noi schimbări privind procesul de vaccinare a populaţiei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gheorghită se află într-o
conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Valeriu Gheorghită se află într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare anti-COVID va fi disponibil programul de funcţionare pe fiecare centru. In acelaşi timp, acesta spune că din 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna, iar din 13 aprilie vor fi deschise 144 de cabinete noi unde va fi administrat vaccinul Pfizer.

"Va exista posibilitatea de configurare a programului de lucru în platforma de vaccinare, de programare, astfel încât va fi disponibilă funcţionalitatea programului pe fiecare centru de vaccinare configurabil pe un interval de 24 de ore. Practic, să dăm posibilitatea persoanelor să se programeze în acele centre care au activitate 24 de ore din 24, să se programeze pe numărul de locuri disponibile", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, remis de Agerpres.  

El a mai precizat că din 10 aprilie va creşte numărul persoanelor programate, de la 60 la 90 pe cabinet.

"De asemenea, tot în prima parte a lunii aprilie, noi credem că până pe data de 10 aprilie, vom fi în măsură să operaţionalizăm în platformă cu ajutorul colegilor de la STS creşterea numărului de persoane programate de la 60 în momentul de faţă, pe cele douăsprezece ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane pe cabinet, ceea ce înseamnă că va creşte ritmul de vaccinare în fiecare centru de vaccinare, în acest fel se vor crea locuri suplimentare pentru programare, aşa încât se va reduce timpul de aşteptare în listă”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, tot din aprilie, vor fi operaţionalizate unităţile mobile de vaccinare şi va începe activitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie, transmite News.ro.

"Pentru perioada imediat următoare, în luna aprilie, vom operaţionaliza unităţile mobile de vaccinare, centrele mobile de vaccinare şi complementar vom demara şi activitatea de vaccinare prin intermediul colegilor din reţeaua primară de medicină de familie. Mâine urmează să primim centralizarea de la nivelul fiecărui judeţ, însă din datele pe care noi le avem preliminare, ne aşteptăm la o rată de participare din partea colegilor din medicina de familie în jur de 50 - 55%, este posibil să fie chiar mai mult, dar acestea sunt datele parţiale”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Un alt element care va duce la creşterea numărului de persoane vaccinate va fi operaţionalizarea anumitor centre de vaccinare cu sprijinul marilor operatori economici, care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare chiar în incinta unităţilor, prin reţeaua cabinetelor de medicina muncii şi a cabinetelor medicale cu care se află în relaţie contractuală. 

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că pe listele de aşteptare sunt 760.000 de persoane înscrise.

În luna aprilie, în România, sunt aşteptate 3,3 milioane de doze de vaccin. De asemenea, în ultimele două săptămâni ale lunii aprilie vor ajunge în ţară primele doze de vaccin produs de Johnson&Johnson - în total peste 160.000 de doze. Vaccinul produs de Johnson&Johnson este singurul vaccin împotriva COVID-19 care se administrează într-o singură doză.

În lunile mai şi iunie, sunt aşteptate aproximativ 5 milioane de doze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite