Rareş Bogdan susține că PNL nu are un scenariu în care Nicolae Ciucă să nu candideze la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că partidul nu are un scenariu în care liderul formațiunii, Nicolae Ciucă, să nu candideze la alegerile prezidenţiale, enumerând câteva caracteristici care îl recomandă pentru această funcție, printre care cele dovedite la conducerea partidului.

Rareș Bogdan a enumerat calitățile care îl recomandă pe Nicolae Ciucă drept șef de stat FOTO: Arhivă
Rareș Bogdan a enumerat calitățile care îl recomandă pe Nicolae Ciucă drept șef de stat FOTO: Arhivă

Nu, nu avem. Avem scenariul în care după data alegerilor, 19, avem toate şansele să câştigăm aceste alegeri la votul politic, în cel mai rău caz..., ne apropiem oricum de 30%, eu cred foarte mult în şansa noastră, pentru că am văzut mobilizarea pe care o avem atât în Moldova, cât și în Transilvania, în Oltenia, Dobrogea şi în restul regiunilor”, a spus Rareş Bogdan la Antena 3, întrebat dacă există un scenariu B în care liderul PNL Nicolae Ciucă nu va candida la alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă va fi cu 10% sub scorul partidului, va insista ca Nicolae Ciucă să fie prezidențiabilul PNL, Rareș Bogdan a răspuns: „Dacă partidul face 32% la votul politic la alegerile locale, şi Nicolae Ciucă are la 20% sau 22%, înseamnă că a intrat automat în turul doi.” „Și din momentul turului doi câştigăm alegerile. Este în creştere evidentă”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Rareș Bogdan a spus că Nicolae Ciucă ar trebui votat de români la alegerile prezidențiale pentru calitățile sale precum patriotismul sau abilitățile sale de conducător dovedite în fruntea PNL.

Patriot, echilibrat, familist, cunoscător a chestiunilor ce ţin de strategie, tactician exceptional, cunoscător al relaţiilor internaţionale, conducător al unui partid care s-a dovedit că din momentul în care l-a preluat acum doi ani de zile l-a dus de la 14% la peste 25%”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL, întrebat cu privire la trei calități pe care i le-ar atribui liderului PNL și de ce să-l voteze românii pe Nicolae Ciucă și nu pe Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă premierul nu întrunește aceste caracteristici, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu știu.” „Cu tot respectul pentru premierul României, cred că puteți să-l întrebați pe Mihai Tudose sau pe Sorin Grindeanu să vă facă o caracterizare a domnului prim-ministru. Eu mă uit doar prin perspectiva celui care conduce Guvernul României nu prin perspectiva liderului de partid că nu cunosc activitatea domniei sale în interiorul PSD”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite