UPDATE Doi dintre cei trei români răniţi la Barcelona au fost externaţi

UPDATE Doi dintre cei trei români răniţi la Barcelona au fost externaţi

Doi români, printre victimele atacului terorist de la Barcelona FOTO EPA

Doi dintre cei trei români răniţi în atacul terorist comis joi la Barcelona au fost externaţi. Al treilea român rănit în Catalonia se află în stare stabilă. Informaţia a fost difuzată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Alte 14 persoane au murit în acest atentat revendicat de Statul Islamic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română rănite în urma atacului de la Barcelona au fost externate, fiind tratate în regim ambulatoriu, în timp ce a treia se află în stare stabilă, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe, care citează date obţinute de Consulatul General al României de la autorităţile spaniole.

MAE menţionează într-un comunicat că un român rănit rămâne spitalizat, fiind vizitat de către consulul general al României la Barcelona. Reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii românului, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

La nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Atacul de la Barcelona, soldat cu 13 morti, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu, a avut loc în jurul orei locale 17.00 (18.00 ora României), pe Las Ramblas, cea mai aglomerată stradă turistică din metropola catalană, unde o furgonetă albă a intrat în pietoni. Un alt atac, la Cambrils, a provocat moartea unei persoane. Circa 130 de persoane din 34 de ţări au fost rănite în cele două atacuri.

Pe aceeaşi temă: 

 

 

citeste totul despre: