Tánczos Barna anunţă că ursul care a omorât un cioban şi a rănit grav un altul va fi eliminat

Tánczos Barna anunţă că ursul care a omorât un cioban şi a rănit grav un altul va fi eliminat

Ministrul Mediului a transmis condoleanţe familiei îndurerate şi a afirmat că nimic nu este mai presus ca viaţa oamenilor Foto: Arhivă

Un urs a atacat vineri noapte trei persoane aflate la o stână din zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un tânăr de 26 de ani a decedat iar un altul este internat în spital în stare critică. „Ministerul Mediului va continua să facă paşii necesari pentru a rezolva problema urşilor în România” a afirmat, sâmbătă, Tánczos Barna.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat, iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România. În cursul nopţii Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei”, a scris Tánczos Barna, sâmbătă pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul Mediului a transmis condoleanţe familiei îndurerate şi a afirmat că nimic nu este mai presus ca viaţa oamenilor. 
 
„Ministerul Mediului va continua să facă toţi paşii necesari pentru a soluţiona problema urşilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei. Transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de vieţile oamenilor. Trebuie să fim raţionali şi să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor”, a mai spus ministrul Mediului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările