România se află pe locul 6 în Europa şi pe locul 18 în lume în topul imunizării complete împotriva COVID-19

România se află pe locul 6 în Europa şi pe locul 18 în lume în topul imunizării complete împotriva COVID-19

România va primi peste 5,5 milioane de doze de vaccin în luna mai. FOTO Arhivă

România se află pe locul 6 la nivel european şi pe locul 18 la nivel global, la vaccinarea cu doză completă, a declarat Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Victoria.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toate activităţile de până acum clasează România pe locul şase, dacă este să ne uităm la vaccinare cu doza completă, la nivel european, şi o poziţionare globală pe locul 18”, a spus secretarul de stat, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, în luna mai România recepţionează 5.557.460 doze de vaccin, transmite Agerpres.

„Pentru luna aceasta, pentru vaccinul produs de BioNTech Pfizer nu s-a schimbat nimic. În mai o să avem un total de 3.882.060 de doze confirmate, pentru vaccinul produs de compania Moderna o să avem 513.600, cu livrări săptămânal de 128.400, pentru vaccinul produs de AstraZeneca o să avem un total pentru luna mai de 759.800 de doze, iar pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson o să avem un total pentru luna mai de 400.002. Astfel, o să avem pentru luna mai un total, pentru toate tipurile de vaccin, de 5.557.460”, a susţinut Baciu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările