Prejudiciul de 1,7 milioane de euro din dosarul Valiza, recuperat de la Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul a reuşit să recupereze în întregime prejudiciul din dosarul Valiza, în care Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare. La 23 ianuarie 2015, George Becali şi Teia Sponte, fost vice preşedinte în Consiliul de Administraţie al Clubului Steaua Bucureşti, au virat cei 1,7 milioane de euro în contul Trezoreriei Ilfov.

“Urmare a demersurilor întreprinse de către organele de executare silită, contravaloarea în lei a celor 1.700.000 euro, respectiv suma de 7.650.850 lei, a fost virată de Banca Comercială Română, sucursala Unirii, la Trezoreria operativă Ilfov, în data de 23.01.2015”, se arată într-un răspuns al ANAF către Hotnews.

În iunie 2013, Curtea Supremă l-a condamnat pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Valiza. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals.

Tot în cazul său, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, care fusese pusă sub sechestru la BCR Unirii. Banii fuseseră găsiţi la Teia Sponte şi au fost sechestraţi de DNA printr-o ordonanţă din 8 mai 2008.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la "Universitatea Cluj" aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu "CFR 1907 Cluj", contracandidata echipei FC "Steaua Bucureşti" la câştigarea titlului de campioană, preciza DNA.

În 23 mai 2008, într-o conferinţă de presă, Gigi Becali declara că are un act de vânzare-cumpărare pe un teren din Cluj, datat cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, iar printre martori a semnat şi selecţionerul "tricolorilor", Victor Piţurcă.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite