Piaţa Aviatorilor va fi survolată, mâine, de avioane de vânătoare

MiG-21 LanceR, IAR-330, C-27J Spartan, IAR-99 ŞOIM, Mi-17 şi EC-135, sunt aeronavele care vor survola mâine Piaţa Aviatorilor din Capitală. Aşa vor marca piloţii Ministerului Apărării şi cei ai Ministerului de Interne Ziua Aviaţiei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul ceremonialului militar şi religios vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Aerului în memoria tuturor eroilor aviatori militari şi civili.

“În garnizoanele din ţară unde sunt unităţi militare ale Forţelor Aeriene Române se desfăşoară, în această săptămână, ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele închinate eroilor, activităţi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor din Forţele Aeriene, precum şi expoziţii de prezentare a tehnicii şi echipamentelor militare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.


La ceremonia militară de la ora 9.00, de la Monumentul Eroilor Aerului va participa şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea.
“Forţele Aeriene Române au participat, în cadrul efectivelor militare dislocate peste hotare în ultimii 20 de ani, la eforturile asumate de România în cadrul operaţiunilor de menţinere a păcii, în operaţiunile de sprijin, de stabilizare şi reconstrucţie în zonele de conflict şi s-au angajat în lupta împotriva terorismului internaţional”, se mai arată în comunicatul MApN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările