Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Viorel Enoae (Galaţi)
Viorel Enoae (Galaţi)

Viorel Enoae are 22 de ani, este student în anul III la Facultatea de Filosofie din Galaţi şi are abonament la cotidianul „Adevărul“ din luna ianuarie a acestui an.

„«Adevărul» este imparţial"

„M-am abonat pentru că-mi place ziarul în asamblul lui şi nu vreau să ratez nimic. «Adevărul» tratează subiectele imparţial, obiectiv. Îmi
plac corectitudinea informaţiilor, dar şi complexitatea subiectelor abordate", spune acesta.

Cât despre ce-şi doreşte de la „Adevărul", cititorul nostru are deja o părere clară: „Aş dori să citesc mai multe subiecte despre legătura dintre religie şi politică. Sunt câteva, dar foarte puţine. Este un subiect amplu, care ar putea să fie dezbătut cu foarte mare uşurinţă".

El este abonat şi la alte publicaţii ale trustului Adevărul Holding - „Forbes" şi „Foreigh Policy" - despre care are numai cuvinte de laudă.

Cu-al meu ditamai „gipanul", să mă-mpiedic de-un pieton?

Versurile an­terioare au ritm, adre­na­lină, au ne-măsură (a aroganţei automobilistice), au trafic. Au şi viteză. Ele induc implicit şi o angoasă pietonală, o teamă devenită reflexă de a merge pe jos. Sau oare e mai mult o jenă, un snobism al locomoţiei contemporane? (mărturisesc că după o şedinţă cu părinţii clasei la care eram diriginte, întrebat fiind dacă „sunt pe jos" - carevasăzică eram ofertat în a fi condus modern (pe roţi) până acasă -, n-am avut „demnitatea" de a recunoaşte că, de fapt, eu aş prefera să merg „per pedes").

Încep de-o vreme-ncoace să mă simt vinovat că sunt pieton. Partea carosabilă, în continuă expansiune, îmi induce mereu senzaţia de culpă; când nu mai am încotro şi trebuie să traversez (îmi impun lăuntric s-o fac mereu pe la zebră, vioi!), mi se adânceşte sentimenul că stric fluenţa traficului. Şi ce mândre coloane mai trec uneori, de ţi se frânge inima să le întrerupi.

Aş mai spune că la ore „de vârf", sensul giratoriu devine o adevărată provocare, atât la nivelul şofer-şofer, cât şi la cel de şofer-pieton. Acolo se negociază „la greu", şi trebuie să fii un bun psiholog. Dacă vezi că partenerul tău de trafic e ceva mai mototol, poa' să aibă el prioritate că tu, şoferul mai abil şi cu o prezenţă mai bună de spirit, i-ai luat faţa şi p-aci ţi-e drumul!

Florin Nechiti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite