Observaţii din războiul pentru România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectele războiului actual, consecinţele acestor măsuri de pe frontul politic al războiului din România s-ar putea să-i lovească crunt chiar pe cei care le-au adoptat, fără să gândească prea mult, doar cu gândul la obţinerea şi păstrarea puterii pe viitor. I-au lovit pe români la păpică, până aici le-a fost!

La ceea ce se întâmplă de aproape un an de zile în ţara noastră, am putea spune fără să greşim prea mult, că România se află angrenată într-un război de anvergură. Dar nu duce numai un război clasic, cu arme convenţionale, ci un război hibrid, atipic, în care unul dintre duşmani era până mai ieri necunoscut şi este în continuare invizibil şi în continuă transformare. Se luptă pe mai multe fronturi în acest conflict pe viaţă şi pe moarte. Principalele teatre de operaţii sunt cele în care bătălia se duce pe frontul sănătăţii şi pe cel al politicii.

În primul inamicul principal este noul coronavirus SARS CoV-2, care nu mai este chiar atât de nou conform specialiştilor care-l cercetează şi ne anunţă că acesta suferă modificări şi transformării continue, pe care trebuie să le contracarăm cu armele noastre.

Aici, victimele cad în permanenţă, zi şi noapte, fără încetare, iar numărul lor creşte implacabil în ciuda eforturilor disperate ale luptătorilor în combinezoane din rândul cărora cad tot mai mulţi oameni la datorie. Fie medici, ambulanţieri, personal sanitar aceştia îşi dau obolul pe frontul crizei sanitare. Ei par să fie eroii de sacrificiu, anonimi, care doar şi-au făcut datoria, pierzându-şi viaţa în timp ce încercau să salveze alte vieţi ale semenilor lor aflaţi în suferinţă. Pentru aceşti combatanţi sanitari sigur nu vor exista, peste ani, ceremonii, festivităţi de cinstire şi comemorare din partea autorităţilor.

Chiar şi eroi, rămân în anonimat. Ei nu aduc imagine şi capital electoral. Ei doar luptă şi se sacrifică într-un război atipic împreună cu alte zeci de mii de români!

Dar ce mai sunt eroii la noi, în ultimii ani? Nici eroii nu mai sunt ce au fost, iar actele adevărate de eroism ca şi autorii lor sunt căzute în desuetudine, ignorate cu bună ştiinţă, nu mai corespund standardului actual de „eroism”, conceput din vorbe, din interese, care să servească în nici un caz patriei, ci mai marilor zilei. Acum, la noi, orice rahat de politician ales sau neales, orice penal, orice corupt, orice îmbogăţit ilegal poate fi făcut „erou” peste noapte sau peste zi! Oricare dintre cei care nu merită dar pot, au cu ce, pot fi „vrednici” şi sunt ridicaţi la rangul de „eroi!” Unii sunt săltaţi şi la statutul de „vedete”, în accepţiunea românească actuală! Tot un drac cu coarne!

Singurii care par că o duc bine pe acest câmp de bătălie, dar care nu sunt atinşi de gloanţe, sunt „eroii” din fruntea unor spitale, instituţii sanitare care sunt polivalenţi în războaie, buni strategi şi au ales să se înscrie, să lupte şi pe fronturile politicii neaoşe, româneşti! Pentru câştigarea noului parlament, implicit obţinerea unor poziţii de putere şi influenţă, în următorii patru ani.

Frontul politicii este un al doilea front al războiului actual din România! Acesta nu este atipic, este tradiţional, în spiritul neaoş al politichiei dâmboviţene. Şi este tratat ca un front important, permanent în care au loc mereu bătălii soldate cu victime colaterale, nevinovate, în care nu este loc de milă şi de scrupule. Are legătură strânsă şi influenţează la maximum frontul atipic al bătăliei pentru viaţă, în lupta cu virusul ucigaş. Iar efectele, consecinţele legăturilor şi ingerinţei politicii în gestionarea crizei sanitare sunt catastrofale! Mortale!

Dacă peste timp, când vor veni vremuri mai bune şi se va putea gândi la rece, cineva, istorici, analişti, statisticieni sau alţi oameni vor cerceta, vor analiza şi vor emite judecăţi de valoare, concluzii bazate pe fapte reale, s-ar putea constata că politicienii de azi au făcut mai multe victime decât SARS Cov-2, în rândul românilor care mor acum cu sutele dintre zecile de mii de infectaţi!

Oamenii nu au fost/sunt omorâţi numai de coronavirus, ci mai ales de comandanţii de pe frontul politicii, cei care au fost/sunt la butoane şi nu au fost în stare să adopte cele mai bune măsuri pentru gestionarea situaţiei şi limitarea numărului de victime. Politicieni care au făcut mai mult rău prin reglementările, măsurile şi legile proaste impuse! Ei sunt şi vor fi în principali vinovaţii morali pentru ceea ce se întâmplă acum pe frontul medical şi pentru pierderea multor vieţi omeneşti.

Cum poţi să vii să închizi pieţele agroalimentare, spunând că aici sunt principalele zone de răspândire a coronavirusului după ce luni întregi nu ai adoptat şi vegheat la respectare normelor şi restricţiilor medicale ce se impuneau pentru ţinerea sub control a pandemiei?!!! După ce luni de zile tu autoritate, guvern, administraţii locale aţi dat drumul la vacanţe, turism haotic, pupat de moaşte şi liber la infectări în masă, să-ţi baţi joc de oameni, de cetăţeni, de economie şi să închizi senin, pieţele?!!! Nu era mai bine, mai simplu, mai eficient să impui măsuri şi să veghezi la respectarea acestora în pieţele agroalimentare pentru prevenirea infectărilor? Ca apoi să dai înapoi, să-i faci pe oameni să ajungă la disperare, să caute soluţii nemaivăzute şi nemaiauzite ca să-şi poată desfăşura activitatea şi să poată aproviziona populaţia cu alimentele de zi cu zi? Cine a mai auzit să se dărâme pieţe închise, să se dea jos tavane, să se demonteze pereţi sau să se găsească alte soluţii temporare, ineficiente, idioate de a se comercializa hrană către cetăţeni?!!!

Şi cel mai important lucru, toate aceste nemaivăzute, nemaifăcute „soluţii” luate din cauza unor măsuri idioate ale politicenilor la putere, nu duc nicidecum la limitarea răspândirii în masă a coronavirusului! Dimpotrivă, ar putea putea avea un efect invers, ţinând cont că oamenii care se aprovizionau zilnic din pieţele agroalimentare se îmbulzesc în supermarketuri unde, culmea, nu se consideră că există pericole de infectare în masă din moment ce funcţionează!

Efectele războiului actual, consecinţele acestor măsuri de pe frontul politic al războiului din România s-ar putea să-i lovească crunt chiar pe cei care le-au adoptat, fără să gândească prea mult, doar cu gândul la obţinerea şi păstrarea puterii pe viitor.

I-au lovit pe români la păpică, până aici le-a fost!

Frontul politicii este extrem de pervers, iar acum, câştig de cauză s-ar putea să aibă chiar cei mai corupţi, cei mai hoţi, penali şi incompetenţi politicieni care au condus ţara în ultimii ani. Principalii beneficiari ai alegerilor s-ar putea să fie chiar cei care au administrat, gestionat şi furat această ţară până la venirea pandemiei în România, adică ciuma roşie, care tropăie şi bate din palme când văd prostia şi incompetenţa foştilor aliaţi politici, actuali adversari, galbeni, care îşi taie singuri craca de sub picioare.

Nenorocirea este că din acest război cu fronturi diferite, dar care se influenţează direct unele pe altele, victimele sunt cetăţenii!

Poporul, carnea de tun a politicienilor! Până când?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite