Spionaj tradițional și economic, interferență în alegeri represiune transnațională și recrutare de oameni!

0
0
Publicat:

Dezvăluiri fără precedent, informații și declarații importante făcute de Cristopher Wray, directorul FBI, despre războiul cibernetic lansat pe teritoriul american din partea unor țări importante pe harta lumii!

”Amenințările de astăzi la securitatea națională sunt mai complexe și mai sofisticate ca niciodată. Vedem state naționale ostile devenind mai agresive în eforturile lor de a ne fura secretele și inovația, de a viza infrastructura noastră critică și de a-și exporta represiunea pe țărmurile noastre.”- a declarant Directorul FBI, Christopher Wray, în fața Comitetului Permanent pentru Drept și Securitate Națională al Asociației Avocaților Americani pe 9 aprilie 2024, la Washington, D.C.

Cele mai complexe și mai sofisticate amenințări de până acum la adresa SUA

Peisajul în evoluție a amenințărilor pentru securitatea națională.

Țara cu cel mai mare program de hacking din lume

”În față și în centru se află China – amenințarea definitorie a generației noastre. Pentru a spune simplu, PCC [Partidul Comunist din China] își aruncă întregul guvern la subminarea securității și economiei lumii statului de drept.

Programul de hacking al Chinei este mai mare decât cel al oricărei alte națiuni majore la un loc. Și dacă fiecare dintre agenții cibernetici ai FBI și analiștii de informații s-ar concentra exclusiv pe amenințarea Chinei, hackerii din China ar depăși în continuare numărul personalului cibernetic FBI cu cel puțin 50 la 1.”

Spionaj tradițional și economic, interferență în alegeri represiune transnațională și recrutare de oameni!

”Și nu este vorba doar de spionaj cibernetic, ci și de spionaj tradițional și economic, influență malignă străină, interferență în alegeri și represiune transnațională - adesea lucrând în tandem.

Ei recrutează surse umane pentru a ne viza afacerile, folosind persoane din interior pentru a fura aceleași tipuri de inovații și date pe care le vizează hackerii lor. Ei se angajează în înșelăciune corporativă - ascund mâna Beijingului în tranzacții, asocieri mixte și investiții - toate cu același scop.

Ei își exportă eforturile de represiune și abuzurile drepturilor omului – țintind, amenințăndu-i și hărțuind pe cei care îndrăznesc să-și pună la îndoială legitimitatea sau autoritatea chiar și în afara Chinei, inclusiv chiar aici, în S.U.A.”

”Am văzut profesori și studenți din campusurile americane supuși unei presiuni intense, aproape de stil mafiot, atunci când spun lucruri care nu-i plac PCC, folosind operațiunile lor cibernetice masive pentru a urmări modul în care dizidenții din America își exercită online drepturile Primului Amendament.”

Republica Populară Chineză (RPC )joacă pe termen lung

Ținta hackerilor chinezi sunt companiile americane de petrol și gaze!

”Hackerii chinezi s-au poziționat pe infrastructura americană pentru a face ravagii și a provoca daune în lumea reală cetățenilor și comunităților americane. Hackerii sponsorizați de China au fost prepoziționați pentru potențiale atacuri cibernetice împotriva companiilor de petrol și gaze naturale din SUA încă din 2011.

Astăzi, asistăm la dezvoltarea în creștere a Chinei de arme ofensive în infrastructura noastră critică. Crearea unui acces persistent al RPC în sectoarele noastre critice, cum ar fi telecomunicațiile, energia și apa, gata să atace ori de câte ori Beijingul decide că este momentul potrivit.”

”Loviturile slabe împotriva civililor fac parte din planul Chinei”

”Spuneți când RPC decide să invadeze Taiwan și guvernul chinez vrea să ne paralizeze răspunsul militar. Pentru că loviturile joase nu sunt doar o posibilitate în cazul unui conflict. Loviturile slabe împotriva civililor fac parte din planul Chinei.”

Anihilarea rețelei Volt Typhoon

”La începutul acestui an, FBI și partenerii noștri au dezvăluit hackeri sponsorizați de China, cunoscuți sub numele de Volt Typhoon, ascunși în rețelele noastre. Malware-ul Volt Typhoon a permis Chinei să ascundă, printre altele, recunoașterea pre-operațională și exploatarea rețelei împotriva infrastructurii noastre critice.

Dar, lucrând cu partenerii noștri, FBI-ul a desfășurat o operațiune în rețea autorizată de instanță pentru a opri Volt Typhoon și accesul pe care l-a permis. Operația a fost un pas important. Dar există mult mai multă amenințare cibernetică din RPC - în mult mai multe locuri - acolo.”

Rusia și Iranul, alți adversari cibernetici care țintesc SUA

”Toată lumea de aici este conștientă de faptul că China nu este singurul adversar cu care ne confruntăm. Rusia și Iranul sunt, de asemenea, hotărâte să folosească toate instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a ținti lucrurile pe care toți le considerăm sacre - libertățile noastre, prosperitatea și normele democratice.”

”Rusia este un adversar foarte sofisticat și rămân o amenințare cibernetică de top. Guvernul rus continuă să investească masiv în operațiunile lor cibernetice, în parte pentru că văd cibernetica ca pe o armă asimetrică pentru a ține pasul cu noi. La fel ca China, Rusia continuă să vizeze infrastructura critică, inclusiv cablurile subacvatice și sistemele de control industrial, atât în Statele Unite, cât și în întreaga lume.”

”De la invazia sa neprovocată a Ucrainei, am văzut Rusia efectuând recunoașteri asupra sectorului energetic al SUA. La această îngrijorare se adaugă faptul că rușilor – ca și celorlalți adversari ai noștri – nu le pasă dacă campaniile lor cibernetice îi afectează pe civili.

Asta am văzut în 2017, când armata Rusiei a folosit malware-ul NotPetya pentru a lovi infrastructura critică ucraineană. Au vizat Ucraina, dar au ajuns să lovească și sisteme din întreaga Europă, plus SUA și Australia. Și chiar și unele sisteme din propriile lor granițe.”

Rusia, cel mai dăunător atac cibernetic din istorie

”Arătând aceeași nesocotire neplăcută față de siguranța civilă prin cibernetica pe care o vedem acum pe câmpul de luptă. Au închis o mare parte din logistica globală și, în cele din urmă, imprudența lor a ajuns să provoace daune de peste 10 miliarde de dolari – poate cel mai dăunător atac cibernetic din istorie.

Și Rusia își continuă campania de a viza secretele noastre, în special tehnologia noastră militară, într-o varietate de moduri – de la spionaj tradițional la intruziuni cibernetice sofisticate, platforme de colectare a semnalelor și alte mijloace tehnice.”

 Iranul a atacat în 2021 un spital de copii din SUA

 ”Iranul este un adversar cibernetic foarte sofisticat, foarte agresiv și continuă să se angajeze într-un comportament nepăsător îndreptat către noi.

 În 2021, un grup sponsorizat de Iran a condus un atac cibernetic asupra unui spital de copii din Statele Unite. ”

”Este una dintre cele două țări – cealaltă fiind Coreea de Nord – care au condus un atac cibernetic distructiv în interiorul SUA. ”-a mai dezvăluit directorul FBI, Cristopher Wray.

”În ultimii ani, indivizi asociați cu Iranul au complotat să asasineze un fost consilier pentru securitate națională al SUA pe teritoriul american.

Ca și China, ei folosesc mijloace ascunse, inclusiv capacitățile lor cibernetice, pentru a viza dizidenții și pentru a conduce represiune transnațională chiar aici, în S.U.A.”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite