Mesaj emoţionant de la Nicolae, la doi ani de la moartea Regelui Mihai FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc doi ani de la moartea regelui Mihai I al României, la vârsta de 97 de ani. Fostul principe Nicolae a postat un mesaj însoţit de câteva fotografii cu bunicul său, cu ocazia acestui moment.

”Dragostea şi dorul de bunici sunt unice. Doi ani de când bunicul meu, Majestatea Sa Regele Mihai I, a plecat dintre noi. Să ne amintim cu drag de el mereu”,a  postat prinţul Nicolae pe Facebook.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017 la locuinţa sa din Elveţia. Ultimul monarh din ţările Europei de Est fusese diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi cu leucemie cronică.

La doi ani de la moartea monarhului, doi dintre reprezentanţii Casei Regale a României, principesa Margareta şi fostul principe Nicolae, se află încă într-un război rece început în urmă cu patru ani, atunci când Nicolae a fost exclus oficial din linia succesorală şi dezmoştenit.

Regele Mihai a trăit până la vârsta de 96 de ani, acesta fiind suveran al României o perioadă scurtă, după ce a fost silit să abdice, după Al Doilea Război Mondial, de regimul Petru Groza.

Imagine indisponibilă

El a trăit cea mai mare parte în Elveţia de unde transmitea mesaje poporului român prin postul Europa Liberă.

Cel mai important act de stat al Regelui Mihai a fost ruperea alianţei cu Germania şi trecerea de partea Antantei pe 23 august 1944.

Imagine indisponibilă

Pe 23 august 1944, la orele 22.00, Radio România transmitea mesajul regelui, prin care armata română întorcea armele împotriva Germaniei naziste, iar Constituţia din 1923 era repusă în drepturi. Pentru serviciile aduse umanităţii prin gestul istoric de la 23 august, regele Mihai a fost onorat de preşedintele Statelor Unite cu ,,Legiunea de merit” şi de către U.R.S.S., cu ,,Ordinul Victoria”.

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite