Peste 1.700 de poliţişti şi de jandarmi vor supraveghea diseară zona Arenei Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii bucureşteni ies pe străzi astăzi pentru prevenirea incidentelor FOTO Adevărul
Poliţiştii bucureşteni ies pe străzi astăzi pentru prevenirea incidentelor FOTO Adevărul

Zona Arenei Naţionale va fi supravegheată marţi seară, cu ocazia meciului dintre echipele de fotbal ale României şi Turciei, de peste 1.750 de oameni ai legii. Peste 850 de poliţişti şi peste 900 de jandarmi, dar şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vor supraveghea zona atât înaintea meciului, cât şi la finalul acestuia .

Peste 850 de poliţişti bucureşteni vor avea grijă să nu se repete incidentele de vinerea trecură când fanii Ungariei au vandalizat Capitala.

Poliţiştii bucureşteni vor verifica gările, staţiile de metrou şi mijloacele de transport în comun şi vor lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a altercaţiilor dintre suporteri, furturilor din poşete sau buzunare, respectiv a furturilor de/din auto.

De asemenea, poliţiştii vor acţiona în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise în apropierea stadionului, cât şi în zona barurilor, localurilor sau a altor unităţi de alimentaţie publică, în special din zona centrală a Capitalei şi din zona locurilor de cazare a delegaţiilor oficiale şi a suporterilor oaspeţi.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele ce prezintă  risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Peste 900 de jandarmi la „apel”. Printre aceştia, şi trei vorbitori de limbă turcă

În plus, peste 900 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal din această seară.

Jandarmeria Capitalei solicită atât suporterilor, cât şi cetăţenilor bucureşteni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi asigurate cu acest prilej şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru ca această competiţie să se desfăşoare în condiţii optime.

De asemenea, trei jandarmi vorbitori de limba turcă vor sprijini autorităţile care asigură ordinea şi vor oferi informaţii sau asistenţă suporterilor turci.

Un elicopter MAI va survola în zona stadionului

Zona Arenei Naţionale va fi supravegheată şi cu un elicopter, atât înainte, cât şi după meciul România - Turcia, programat marţi, de la ora 21.00. Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie va survola zona Arenei Naţionale, precum şi traseele care duc spre Arena Naţională, pentru a preveni incidentele care ar putea afecta desfăşurarea partidei de fotbal, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

Aparatul de zbor este dotat cu sistem de observare-înregistrare elecro-optic pe timp de zi şi de noapte, ochelari de vedere pe timp de noapte, proiector, folosit în special pentru misiunile de salvare-căutare, megafoane pentru adresare către public şi dispozitiv pentru coborârea în rapel, în situaţia în care este necesară intervenţia, a precizat sursa citată.

Naţionala României va întâlni Turcia marţi, pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite