Dăncilă, reacţie după ce un român a murit la Kabul: „Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a condamnat, marţi seară, atacul sângeros din Kabul şi a spus că regretă moartea diplomatului român, transmiţând condoleanţe familiei acestuia.

„Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit. Acest act de o cumplită cruzime în care au fost ucişi mai mulţi cetăţeni străini şi peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea şi nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaţionali, în lupta împotriva terorismului.

Transmit condoleanţe familiei cetăţeanului român care şi-a pierdut viaţa în urma acestui atac, precum şi tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniţi le doresc multă sănătate şi putere pentru a se recupera cât mai rapid.

Guvernul României îşi reafirmă sprijinul pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii durabile în Afganistan”, a transmis Viorica Dăncilă, pe Facebook. 

Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 119 au fost rănite după ce un vehicul a explodat în capitala afgană Kabul, în apropierea unei clădiri folosite de organizaţiile internaţionale, au informat serviciile de urgenţă, conform Reuters. 

Atentatul a fost comis de talibani luni seara, în timp ce negociau pacea cu emisarul american Zalmay Khalilzad. Atentatul a început cu o explozie în complexul Green Village, care găzduieşte agenţii de ajutor şi organizaţii internaţionale, a continuat cu focuri de armă şi s-a încheiat câteva ore mai târziu tot cu o explozie, într-un service auto. Prima explozie „a fost cauzată de un tractor încărcat cu explozibili“, a declarat marţi dimineaţa un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite