Bruxelles au preluat obiceiurile pascale ale belgienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi români care au rămas în Bruxelles şi-au invitat părinţii sau prietenii din România pentru a petrece Paştele în Belgia, cu mici escapade în Paris, Londra sau Amsterdam. Deşi

Cei mai mulţi români care au rămas în Bruxelles şi-au invitat părinţii sau prietenii din România pentru a petrece Paştele în Belgia, cu mici escapade în Paris, Londra sau Amsterdam. Deşi teoretic, în instituţiile europene vacanţa este de doar cinci zile, practic ea durează două săptămâni, prima săptămână dinainte de Paşte şi cea de-a doua după Paşte.

Cei mai mulţi români şi-au petrecut Noaptea de Înviere la Biserica Sainte-Catherine, unde există preot român şi altar românesc. În privinţa pregătirilor însă, par să fi preluat cele mai importante dintre "obiceiurile" belgienilor. În primul rând, zilele dedicate pregătirii Sărbătorilor Pascale, care în România înseamnă cumpărat şi pregătit miel, înroşit ouă şi muncă în bucătărie, în Belgia, mai ales la Bruxelles, înseamnă odihnă, distracţie, sport şi plimbări în parcuri.

Aici nimeni nu îşi pierde zile întregi să pregătească nenumărate feluri de fripturi şi prăjituri, dimpotrivă, lumea se plimbă prin grădinile cu lalele ale Bruxelles-ului sau, pur şi simplu, se urcă în tren şi dă o fugă până la Paris, Londra sau Amsterdam. Evident pentru alte plimbări, cumpărături şi distracţii. Magazinele belgiene sunt pline de ouă gata înroşite, de cele mai diverse feluri de preparate de miel, curcan, iepure, bune de pus direct la cuptor, de torturi şi prăjituri gata ornate după dorinţa clienţilor. Românii par să-şi fi însuşit şi ei lecţia de economie a Bruxelles-ului, care spun că este mai ieftin să comanzi la magazinul preferat, decât să plăteşti toate ingredientele şi să iroseşti timpul în bucătărie, când toţi ceilalţi în jurul tău sunt fie la bere în Grande Place, fie la plimbare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite