Bărbat cu dublă cetăţenie, prins că producea ilegal arme şi componente la o imprimantă 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Un bărbat de 46 de ani cu dublă cetăţenie – irakiană şi britanică – este cercetat de anchetatori, fiind suspectat că ar fi confecţionat ilegal arme de foc folosind o imprimantă 3D. Metoda folosită de bărbat pentru a produce arme şi componente pentru arme este una nemaiauzită în România.

„Poliţiştii de la Arme, explozivi şi substanţe periculoase, efectuază 6 percheziţii domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât şi la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activităţi”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Bărbatul este bănuit că ar fi confecţionat, în mod ilegal, arme şi componente, precum şi că ar deţine ilegal asemenea arme şi componente.

„În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti, pe linia prevenirii şi combaterii săvârşirii de fapte care aduc atingere regimului armelor şi muniţiilor, precum si pentru combaterea traficului ilicit de arme si muniţii, sunt efectuate cercetări faţă de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetăţenie (irakiană şi britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite