Şapte persoane, reţinute în dosarul de proxenetism în care a fost audiat şeful Poliţiei Locale Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane, doi bărbaţi şi cinci femei, au fost reţinute de anchetatorii bucureşteni în dosarul de proxenetism, în care a fost audiat, luni, şi şeful Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Ion Ţincu.

Concret, este vorba despre Valentin Savu, zis Lupu şi soţia lui Constantina Savu, Violeta Vasile, zisă Geta, Ştefania Paniat, poreclită Vanesa, Ana Maria Mihăilescu, Iulia Alexandra Dobre, toţi din Bucureşti şi Constantin Fundăţeanu, zis Adi, din localitatea ilfoveană Buftea, arată Mediafax. Aceştia sunt cercetaţi pentru proxenetism în formă continuată şi complicitate la tentativă la proxenetism.

Serviciile oferite variau între 100 şi 1.000 de euro 

Oficialii din Poliţia Capitalei susţin că prostituatele controlate de cei şapte percepeau de la clienţi, pentru serviciile oferite, între 100 şi 1.000 de euro.

Mai exact, proxeneţii publicau anunţuri pe internet, la rubricile de matrimoniale, iar clienţii prostituatelor erau, în general, cetăţeni străini cazaţi la hoteluri de lux din Bucureşti.

Printre clienţi se numărau însă şi români, care închiriau camere la aceste hoteluri, unde se întâlneau cu prostituatele, susţin aceleaşi surse, conform cărora tarifele pentru serviciile sexuale începeau de la 100 de euro, însă, în funcţie de client, ajungeau şi la 1.000 de euro. Banii primiţi de prostituate erau adunaţi ulterior de gruparea de proxeneţi.

Şeful Poliţiei Locale Bucureşti, audiat ca martor

În acest dosar a fost audiat şi şeful Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Ion Ţincu, care a avut calitatea de martor, în condiţiile în care, spun anchetatorii, acesta ar fi transportat cu maşina mai multe prostituate.

Anchetatorii au făcut, luni, cinci percheziţii şi au pus în aplicare 11 mandate de aducere.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Ţincu a fost ridicat de poliţişti de acasă, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere.

Ancheta în acestor dosar este făcută de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei şi coordonată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5.

Pe aceeaşi temă: 

Percheziţii în comuna ilfoveană Sinteşti, la persoane suspectate de furturi din locuinţe şi tâlhării

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în localitatea ilfoveană Sinteşti. Poliţiştii ilfoveni au  căutat persoane suspectate de tâlhării şi furturi din imobile aflate în construcţie din comuna Vidra şi satele învecinate.

VIDEO Proxeneţi, aduşi de mascaţi în faţa procurorilor buzoieni. Au câştigat peste 1,5 milioane euro din prostituţie

Patru bărbaţi sunt cercetaţi de către procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău pentru infracţiunea de trafic de persoane şi proxenetism. Aceştia fac parte dintr-o reţea care a trimis în Spania, Elveţia şi Germania cel puţin 15 fete, pentru a practica prostituţia. Miercuri, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupării infracţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite