Toţi pacienţii din două spitale din Capitală sunt externaţi de urgenţă pentru a face loc bolnavilor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto News
Foto News

Situaţia devine disperată în spitalele din Bucureşti, după avalanşa de infectări adusă de valul 4 al pandemiei. Toţi pacienţii de la spitalele „Malaxa” şi „Sfântul Ioan” vor fi externaţi joi, pentru a face loc bolnavilor de coronavirus.

La „Sfântul Ioan" au început externările încă de miercuri. Au fost deja externaţi 37, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie externaţi, fie să fie transferaţi în alte spitale în funcţie de decizia medicului care le urmăreşte starea de sănătate, potrivit Digi24. 

Cei mai mulţi sunt pacienţi de la Secţia de Chirurgie.

Din Maternitatea Bucur, care ţine tot de „Sfântul Ioan", au fost deja externate şase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmează să nască vor fi transferate în alte maternităţi care sunt non-Covid.

În prezent, Spitalul „Sfântul Ioan” e spital mixt, acolo fiind tratate şi cazuri de Covid, şi cazuri non-Covid.

Acum, la „Sfântul Ioan” sunt 56 de paturi in secţiile Covid, iar la Maternitatea Bucur sunt 13. Acolo sunt acum cinci paciente care au Covid – unele sunt însărcinate, iar altele au născut.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat marţi că spitalele Malaxa şi Sf. Ioan vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienţi Covid. La alte unităţi sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienţii Covid, inclusiv prin montarea de unităţi mobile ATI.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite