Procesul prin care circul Globus a pierdut terenul de sub menajerie va fi rejudecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care Circul Globus a pierdut terenul de sub menajerie va fi rejudecată, a anunţat azi Primăria Capitalei. 

Potrivit municipalităţii, Înalta Curte de Casţie şi Justiţie, Secţia Civilă şi de Proprietate Intelectuală a admis recursul formulat de Primăria Capitalei şi Circul Globus împotriva deciziei din luna februarie a acestui an a Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat decizia Curţii de Apel Bucureşti si a trimis cauza spre rejudecarea apelului la aceeaşi instanţă. Ca urmare a admiterii recursului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost înlăturat caracterul definitiv al hotărârii pronunţate de Tribunalul Bucureşti prin care i s-au restituit în natura lui Gheorghe Stelian cele două terenuri. Este vorba despre terenul în suprafaţă de 3.029 metri pătraţi, situat în Aleea Circului nr. 5, Sector 2, şi terenul în suprafaţă de 8.264 metri pătraţi de pe str. Dinu Vintila nr.12, Sector 2. Prin aceeaşi hotărâre, Tribunalul Bucureşti obligase Circul Globus la plata sumei de 56.465 euro pe lună, sumă ce reprezenta contravaloarea lipsei de folosinţă a celor două terenuri, începând cu luna iunie 2007 precum şi la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 474.531,5 lei.

Prin admiterea recursului şi casarea hotărârii pronunţate în apel, Curtea de Apel Bucureşti va rejudeca apelul declarat de Circul Globus, urmând ca instanţa să se pronunţe în urma administrării de noi probatorii cu privire la existenţa dreptului de proprietate al petenţilor asupra celor două terenuri, precum şi în ceea ce priveşte legalitatea şi temeinicia sumelor stabilite de Tribunalul Bucureşti cu titlu de lipsă de folosinţă şi cheltuieli de judecată. Tot ca urmare a hotărârii Înaltei Curţi, plata despăgubirilor solicitate de către Gheorghe Stelian a fost suspendată până la rejudecarea apelului.

Primăria capitalei mai menţionează că a iniţiat o altă acţiune în constatare a nulităţii absolute a titlurilor de proprietate dobândite de Gheorghe Stelian prin intermediul legii 18/1991, care se află pe rolul Tribunalului Bucureşti. Terenurile au facut obiectul legii 18/1991, lege în baza căreia Primăria Sectorului 2 Bucureşti a propus, iar Prefectura Capitalei a emis un titlu de proprietate asupra celor două imobile menţionate mai sus. Ulterior aceste imobile au făcut obiectul unor contracte de vânzare cumpărare. Obiectul cauzei îl reprezintă acţiunea în revendicare formulată împotriva Cirului Globus de actualii titulari ai dreptului de proprietate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite