Noi restricţii în Sectorul 5. Toate magazinele se vor închide la ora 19.00 în timpul săptămânii şi la ora 15.00, în weekend

Noi restricţii în Sectorul 5. Toate magazinele se vor închide la ora 19.00 în timpul săptămânii şi la ora 15.00, în weekend

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte joi, când ar urma să fie decise noile restricţii care vor fi impuse la nivel naţional, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi de pacienţi internaţi la ATI. SURSA:ARHIVA ADEVARUL

Primăria anunţă că în timpul săptămâni mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00Primăria Sectorului 5 a anunţat  schimbarea programului de  funcţionare a magazinelor, mall-urilor şi centrelor comerciale, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîţu şi cu ceilalţi primari de sectoare şi în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de preşedintele Klaus Iohannis către autorităţile locale pentru a veni cu restricţii suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru preveni o carantinare totală a Capitalei.
 
Potrivit celor mai recente informaţii venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti, rata de incidenţa înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetăţenilor din Sectorul 5 şi nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 şi până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenţilor economici de pe raza sectorului”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 5.
 
Primăria anunţă că în timpul săptămâni mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
 
În week-end, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.
 
Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcţiona după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
 
Primăria mai anunţă că programul pieţelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:
 
- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
 
- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00
 
Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.
 
”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi. Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
 
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că decizia primăriei de sector este analizată sub aspectul legalităţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările