Premii pentru tinerii „ambasadori“ ai climei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va avea loc, luni, la reşedinţa Ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim.

Patru elevi vor fi răsplătiţi pentru ideile menite să apere mediul după ce lucrările lor au fost votate pe www.adevarul.ro, în cadrul unui proiect al Fundaţiei Terra Mileniul III.

Proiectul „Tinerii Ambasadori împotriva schimbărilor climatice“ desfăşurat, în ultimele luni de Fundaţia TERRA Mileniul III, Asociaţia ALMA-RO şi Reţeua de Acţiune pentru Climă România (RAC-RO) a ajuns la sfârşit.

„În total au participat 440 de copii din toată ţara care s-au implicat foarte mult în acest proiect la care se vor acorda patru premii pentru cei patru ambasadori şi cinci premii speciale“, a declarat preşedintele Fundaţiei Terra Mileniul III, Lavinia Andrei.

Premierea câştigătorilor va avea loc luni, la reşedinţa Ambasadorului Germaniei, Andreas von Mettenheim.

Concursul a început toamna

În perioada 17 septembrie - 29 octombrie, elevi de gimnaziu de la şcoli din toată ţara au trimis aplicaţii constând în obiecte, materiale audio sau video, machete, desene, pentru conştientizarea fenomenului schimbărilor climatice.

În cadrul concursului ajuns în acest an la ediţia a treia, s-au primit peste 400 de aplicaţii din 14 judeţe ale României şi Bucureşti. Lucrările câştigătorilor au fost desemnate în urma votului online de pe www.adevarul.ro.

O selecţie preliminară a avut loc astfel încât, pentru fiecare grupă de vârstă din fiecare judeţ a fost aleasă câte o lucrare. Lucrările finale au fost analizate de un juriu din care au făcut şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Educaţiei şi care au decis care vor fi cei patru elevi ce vor primi titlul de „Tineri Ambasadori ai Climei“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite