Pacienţii Spitalului CF2 nu s-au spălat de o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În spital nu este apă caldă din cauză că datoriile către furnizor nu au fost plătite. Cele mai speriate sunt pacientele maternităţii pentru că riscul de infecţie este crescut la lehuze.

Nici nu s-a stins bine scandalul infecţiilor la CF2, acela în care mai multe femei, printre care şi soprana Amelia Antoniu, au fost infectate în timpul unor intervenţii chirurgicale minore, că riscul de infecţii a apărut iar în la spital.

De mai bine de o săptămână, spitalul nu are apă caldă iar pacienţii îşi iau bilet de voie pentru a merge acasă să se spele.

Cele mai îngrijorate sunt pacientele de la maternitate, mai ales proaspetele mămici care riscă să ser infecteze dacă nu respectă regulile de igienă şi riscă să-şi infecteze şi copilul.

„Fiica mea a născut vineri şi duminică a avut bilet de voie să facă duş acasă pentru că nu mai putea să stea aşa. Nu mai spun că bebeluşii au rămas cu sângele placentar pe ei, care s-a întărit. Asistentele încearcă să-i cureţe cu şerveţele umede, care, din câte ştiu eu, conţin substanţe toxice”, ne-a spus Elena Popescu, o proaspătăt bunică.
   
O altă mămică se plânge că sunt şi alte probleme în spital şi că lipsa igienei este doar o mică parte din calvarul pe care trebuie să-l suporte tinerele mămici.

„Eu sunt şomeră şi cu toate că ar fi trebuit să beneficiez de analize gratuite am fost trimisă la Medlife să mi le fac contra-cost. Pe deasupra, medicamentele care le primim în spital provin din donaţii dar noi le plătim”, a spus Adina, una dintre lehuzele care se afla astăzi în curtea spitalului.

Ea a mai spus că şpăgile sunt la ordinea zilei la CF2 şi că asistentele de la neonatologie „nu fac un pas dacă nu-şi primesc dreptul”.


Ce spun specialiştii:

Medicii spun că lipsa apei într-un spital este un mare factor de pericol. „Mămicile trebuie să-şi păstreze o igienă strictă pentru a se infecta şi pentru a nu infecta copilul.

Ele trebuie să se spele înainte şi după alăptare plus că naşterea le-a provocat anumite răni în zonele genitale şi acolo este nevoie iar de igienă strictă”, ne.a spus dr. Eduard Armeanu, managerul Spitalulul „Sf. Constantin şi Elena” din Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a demarat, la începutul lunii aprilie, o anchetă la Spitalul CF 2, iar blocul operator al secţiei de ginecologie a fost închis, după ce prim-solista Operetei, Amelia Antoniu, şi o altă femeie care au fost supuse unor intervenţii chirurgicale minore la această unitate au intrat în comă din cauza infecţiilor contractate. Alte trei femei au fost infectate, în aceeaşi perioadă, la Spitalul CF2.
 



 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite