Cât au adunat anul trecut la visterie primăriile Capitalei şi care sunt cei mai gospodari edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primaria Capitalei, pe minus la buget
Primaria Capitalei, pe minus la buget

Toate cele şapte primării ale Capitalei au adunat anul trecut aproximativ două miliarde de euro. Cei mai buni gospodari ai Capitalei s-au dovedit a fi Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, şi Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, în timp ce Sorin Oprescu, primarul general, a ieşit pe minus la buget.

Veniturile Primăriei Capitalei au ajuns la un un miliard de euro, însă în scădere cu 10% faţă de prevederile cuprinse în bugetul aprobat la începutul anului de consilierii municipali, dar în creştere faţă de anii trecuţi, arată o analiză realizată de Ziarul Financiar.

Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector lucrează acum la proiectele bugetelor locale pe 2013 (în condiţiile în care aprobarea bugetului de stat a întârziat) care vor ţine seamă de veniturile de anul trecut.

Sectorul 1 este cel mai bogat al Capitalei. Astfel, administraţia lui Chiliman a obţinut venituri cu 9% mai mici decât cele prognozate (1 miliard de lei faţă de 1,14 miliarde de lei cât estima bugetul votat de Consiliul Local).

Cu excepţia Primăriei Generale şi a Primăriilor Sectoarelor 1 şi 6, celelalte primării de sector nu au publicat execuţiile bugetare pe 2012.

Totuşi, faptul că au avut venituri mai mari s-a putu observa din rectificărule bugetare.

Sectorul 2 a plecat la începutul anului cu un buget de venituri de 756 milioane de lei pentru ca ultima rectificare din decembrie să ducă veniturile la 859 de milioane de lei.

Sectorul 3: Media veniturilor obţinute la nouă luni poate anticipa o uşoară creştere a veniturilor cu două-trei procente – la peste 700 milioane de lei faţă de un buget de venituri aprobat la începutul anului de 679 milioane de lei.

Sectorul 4 indică creşteri spectaculoase ale veniturilor bugetului local – de aproximativ 20%. Bugetul iniţial de venituri de 452 milioane de lei a fost rectificat în ultimele zile ale anului trecut la 541 milioane de lei.

Sectorul 5 nu a publicat niciodată date despre buget, dar veniturile sale, potrivit ZF.ro au fost în trecut de aproximativ 400 milioane de lei anual, fiind cel mai sărac sector al Capitalei.

Sectorului 6: Bugetul indică o creştere modestă a veniturilor, de doar 0,2%, dar este o creştere şi nu o scădere. Veniturile au ajuns la 837 de milioane de lei, faţă de prevederile iniţiale de 835 milioane de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite