100 de tone de alimente în valoare de 500.000 de lei, confiscate de Noul ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de tone de mărfuri au fost confiscate într-un control al Finanţelor Publice la o firmă din Ilfov FOTO Adevărul
100 de tone de mărfuri au fost confiscate într-un control al Finanţelor Publice la o firmă din Ilfov FOTO Adevărul

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti anunţă noi acţiuni întreprinse de când procesul de reorganizare al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a început. Carne, legume şi peşte în valoare de 500.000 de lei au fost confiscate în cadrul unei inspecţii recente, după ce firma nu şi-a plătit datoriile către stat.

Direcţia Generala Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFPB) a desfăşurat un control de amploare, vineri 1 noiembrie, prin care inspectorii au decis confiscarea unor importante cantităţi de mărfuri perisabile aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Ilfov cu comportament evazionist.

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie, au fost confiscate 40.660 de kilograme de macrou congelat,
21.488 de kilograme de carne de porc, 17.800 de kilograme de pulpe de pui, 21.493 de kilograme de diverse legume şi fructe proaspete. Alimentele valorează aproximativ 500.000 lei, mărfurile urmând a fi valorificate conform prevederilor legale.

Reprezentanţii instituţiei au mai menţionat că asupra societăţii respective urmează să se extindă inspecţia fiscală pentru calculul şi individualizarea creanţei fiscale datorată bugetului general consolidat, urmând a fi sesizate şi organele abilitate în vederea continuării cercetărilor pentru posibile fapte de evaziune fiscală.

ANAF se reorganizează

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală desfăşoară un amplu proces de reorganizare, atât în planul modului de organizare şi funcţionare a structurilor sale, în special a celor de control, cât şi în planul eficientizării activităţilor de administrare a veniturilor. Potrivit ANAF, acest proces are ca obiective principale reducerea semnificativă a evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea colectării veniturilor statului. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite