Peste o mie de elevi vor primi 10 din oficiu la examenul de bacalaureat la limba străină

Peste o mie de elevi vor primi 10 din oficiu la examenul de bacalaureat la limba străină

Peste o mie de elevi vor obţine în acest an nota „10” din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat. Elevii sunt cei care au susţinut, pe parcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, numărul este cu peste 200 de elevi mai mare decât anul trecut.
 
Sesiunea de bacalaureat 2019 se va desfăşura în perioada 4-21 iunie. La examene s-au înscris peste 17700 de candidaţi, dintre care aproximativ 2500 sunt candidaţi restanţieri din sesiunile anterioare.
 
Absolvenţii vor susţine probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sunt instituite în municipiul Chişinău, iar 62 de centre în alte localităţi ale ţării.
 
Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4-24 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat, la data de 26 iunie.
 
Regulamentul cu privire la examenul naţional de bacalaureat, precum şi orarul probelor pot fi accesate pe pagina Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare: www.aee.edu.md.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: