VIDEO Igor Grosu, reacţie după eşuarea învestirii Guvernului: Trebuie de organizat alegeri parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Igor Grosu, a declarat joi, 25 martie, după eşuarea învestirii Guvernului, că „astăzi s-a confirmat că Parlamentul nu se gândeşte la ţară”.

Igor Grosu a respins acuzaţiile majorităţii deputaţilor că dânsul a mimat consultările cu fracţiunile şi că nu şi-ar fi dorit să fie votat în funcţia de premier.

Grosu a menţionat că Parlamentul a demonstrat încă o dată că nu este capabil să gestioneze criza din ţară. În acest sens, el a reiterat că PAS pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că eşuarea învestirii Guvernului „este un circ regizat şi realizat de PSRM-ŞOR şi PAS. Potrivit lui, nici PAS, formaţiunea Maiei Sandu, nu a vrut să voteze pentru propriul Guvern, în speranţa de a provoca alegeri anticipate.

Liderul PDM, deputatul Pavel Filip, a lansat un atac dur la adresa Maiei Sandu şi a lui Igor Dodon după eşuarea învestirii Guvernului. Filip îi consideră pe cei doi principalii vinovaţi de criza politică din Moldova. 

Republica Moldova rămâne în continuare fără Guvern. Candidatul desemnat de preşedintele Maia Sandu la funcţia de prim-ministru, Igor Grosu, a venit joi, 25 martie, în faţa deputaţilor pentru a prezenta echipa guvernamentală şi programul de guvernare al Guvernului. Şedinţa Parlamentului nici nu a început bine, că deputaţii din majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR au părăsit sala plenului, iar preşedintele Legislativului a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite