Valeriu Munteanu: Am votat pentru un Chişinău românesc şi european

Valeriu Munteanu: Am votat pentru un Chişinău românesc şi european

FOTO arhivă, privesc.eu

După ce şi-a exercitat dreptul la vot în cadrul alegerilor locale din 20 octombrie, Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvaţi Basarabia, a declarat că şi-a dat votul pentru ca oraşul Chişinău să fie unul românesc şi european, transmite IPN.

„Am votat pentru un Chişinău fără influenţă rusească şi fără corupţie. Am votat pentru unirea Basarabiei cu România”, a spus Valeriu Munteanu, care şi-a exprimat încrederea că, în scrutinul de azi, cetăţenii capitalei vor alege grâul de neghină.

Candidatul USB a menţionat că pe parcursul întregii zile va fi în interacţiune cu colegii din teritoriu şi va monitoriza procesul electoral.

La funcţia de primar general al municipiului Chişinău candidează 18 persoane. Primar general al municipiului Chişinău este ales candidatul care a acumulat 50% + un vot. Dacă niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să treacă acest prag, este organizat turul doi al alegerilor, cu primii doi candidaţi, unde se declară câştigător cel care a acumulat cele mai multe voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: