Un deputat din primul Parlament al Republicii Moldovei a fost condamnat la nouă ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte al Ascom Grup, Andrei Baştovoi, fiul său Valentin şi alţi doi foşti angajaţi ai companiei au fost condamnaţi astăzi la închisoare pentru termene de 8-9 ani, de un complet de la judecătoria Buiucani din Chişinău. Toţi au fost încătuşaţi în sala judecăţii

 "Este un dosar fabricat de la început şi până la sfârşit. Nu există nicio probă ce ar demonstra vinovăţia celor patru. Pe tot parcursul procesului, instanţa nu a admis niciun demers în interesul condamnaţilor. Ei au fost lipsiţi de toate drepturile procesuale“, a declarat Constantin Tănase, unul dintre cei doi avocaţi care au apărat interesele lui Andrei şi Valentin Baştovoi.

Avocatul spune că decizia va fi contestată în cel mai scurt timp.

Fostul vicepreşedinte al Ascom Grup, Andrei Baştovoi, şi fiul acestuia Valentin au fost arestaţi în iulie 2011, fiind acuzaţi că ar fi prejudiciat compania cu 185.000 de dolari. Ulterior au fost eliberaţi, dar a mai apărut un capăt de acuzare: că ar fi pus la cale asasinarea unui membru al familiei Stati.

Deputat în anii 1990-1994 în primul Parlament al Republicii Moldova, în perioada 2000-2011, Andrei Baştovoi a fost vice-preşedinte al companiei Ascom Grup, ce aparţine familiei miliardarului Anatol Stati, administrând activităţile grupului din Sudan, Uganda şi alte state din Africa. 

Citiţi şi:

Fost manager de la Ascom Grup, arestat pentru tentativă de asasinat

Procuratura investighează cazul "însuşirii ilegale" a sumei de 185 mii de dolari de către un fost manager al companiei Ascom Grup

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite