Reacţia Guvernului de la Chişinău cu privire la angajaţii instituţiei care ar fi administrat conturi false pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Chişinău a comunicat că din bugetul de stat sunt achitaţi peste 200 de mii de angajaţi şi că Executivul nu verifică activitatea pe conturile private de pe reţelele sociale ale angajaţilor săi. Reacţia vine după ce Facebook a anunţat că a închis mai multe conturi care răspândeau informaţii false şi care ar fi fost administrate de angajaţi ai Guvernului.

Guvernul susţine că angajaţii săi au diverse opţiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze graniţa dintre lupta cu fenomenul FakeNews şi garantarea libertăţii de exprimare a cetăţenilor.

„De aceea, în scopul combaterii fenomenului de FakeNews vom solicita informaţii suplimentare de la compania Facebook”, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Executivul a mai comunicat că salută orice iniţiativă de luptă cu fenomenul Fakenews, specific atât în spaţiul occidental, dar cu precădere în zona Europei de Est. 

„Pentru Moldova acesta se manifestă prin site-uri de propagandă, conturi false de Facebook, Odnoklassniki şi alte reţele sociale, dar şi prin ştiri false transmise de posturile de radio sau TV”, se mai spune în comunicat.

Amintim că Facebook a eliminat mai multe conturi ce răspândeau informaţii false în Moldova. În activităţile dubioase ar fi fost implicaţi şi angajaţi ai Guvernului de la Chişinău.

Lidera PAS, Maia Sandu, vede o legătură directă între cele peste 160 de conturi false, despre care compania a anunţat că au fost şterse pentru răspândirea informaţiilor false, şi PDM. Maia Sandu susţine că formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc trebuie exclusă din cursa electorală pentru „folosirea banilor nedeclaraţi”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite